Klassikkovideo: Hannu Jortikka tylyttää!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Youtube
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Suomalaisen jääkiekon pääsarjan Liiga kauden 2015 – 16 alku on jo ovella. Monet seurat, kuten Kuopion Kalpa ovatkin jo aloittaneet jääharjoitukset. Suurin osa seuroista pääsee mittamaan myös voimasuhteitaan elokuun alussa erilaisissa harjoitusturnauksissa kuten Rauman Pitsiturnauksessa ja Tampereella järjestettävässä Tampere Cupissa.

Seura jolta odotetaan ensi kaudella ehdottomasti eniten, on kaksi edellistä kautta pohjamudissa ryöminyt Turun Palloseura. Aurajoen rannalla on panostettu tähän kauteen enemmän kuin muualla Suomessa. Seura hankki viime kauden päätteeksi penkkinsä taakse kovan valmentajan Ari-Pekka Selinin. Lisäksi pelaajaosastolle on tullut vielä viime metreillä sellaisia kokeneita vahvistuksia kuten Tomi Kallio ja Henrik Tallinder. TPS-fanit odottavatkin seuran pelaavan ensi keväänä pudotuspeleissä. Suurimmat optimistit odottavat jopa mestaruutta.

TPS oli 1990 – luvulla ja vielä 2000 – luvun alussa yksi Suomen suurimmista kiekkodynastioista. Seura voittikin aikavälillä 1989 – 2001 peräti kahdeksan kertaa suomenmestaruuden. Yksi merkittävin tekijä tuona ajanjaksona oli päävalmentaja Hannu Jortikka. Räväkkänä persoonana tunnetun Jortikan alaisuudessa TPS voitti yhteensä kuusi suomenmestaruutta. Mestaruudet tulivat kahdessa kolmen vuoden periodissa vuosina 1989 – 1991 ja 1999 – 2001. Koulusta rakennusmiehen paperit aikoinaan saanut Jortikka on valmentanut Suomessa TPS:n lisäksi myös HPK:ta, JYP:iä ja Helsingin Jokereita.

Veikkaussivut haluaakin tänään kunnioittaa tätä ensi vuonna 60 – vuotta täyttävää monessa liemessä marinoitua Turkulaista valmentajavelhoa.  Viisi kertaa Suomen parhaaksi valmentajaksi valittu Jortikka on nimittäin tullut uransa aikana tunnetuksi useista suorasukaisista kommenteistaan. Yksi legendaarisimmista urheiluruutuun päätyneistä haastatteluista on miehen Jokerit ajoilta, ja se koskee Arto Tukion luistimia.  Alla video joka toivottavasti tuo piristystä päivääsi. Ja voimme varmaan kaikki olla yhtä mieltä siitä, että tallaisiä urheilupersoonia Suomi kaipaa lisää!

Vedonlyöntisivut ovat jälleen vahvasti mukana 11.9 alkavassa Liigassa. Esimerkiksi peliyhtiö Unibetilla voit jo veikata ensi kauden suomenmestaria. TPS:n kerroin on sivustolla neljänneksi pienin, 8,00

jvg nights