Heikkisen irtiotto ei riittänyt - Venäjälle kolmoisvoitto! | Sotshi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Miesten maastohiihdon kuninkuusmatkana toimiva 50 kilometrin kilpailu oli venäläisten suurta juhlaa.

Suomen Matti Heikkinen laittoi kaiken likoon 50 kilometrin kuninkuusmatkalla. Heikkinen ampaisi muilta karkuun noin 30 kilometrin kohdilla, mutta voimat eivät kestäneet maaliin asti. 40 kilometrin paikkeilla Heikkinen otettiin kiinni, ja mies hiipui lopulta 15. sijalle.

Heikkisen rohkea hiihto oli kuitenkin hatunnoston arvoinen suoritus. Suomalaishiihtäjä oli kisan jälkeen niin hapoilla, ettei mies pystynyt antamaan kunnollisia haastatteluja.

Suomalaishiihtäjien parhaasta sijoituksesta vastasi kisojen yllättäjä Iivo Niskanen, kun hän hiihti maaliin kymmenentenä.

Rankan kisarupeaman tehnyt Niskanen antoi joukkuekaveri Heikkiselle tukea irtiotossa, sillä Niskanen jäi itse hidastelemaan pääjoukon tahtia. Suomalaishiihtäjien taktiikka ei kaikkia oikein miellyttänyt.

– En tiedä mitä sanoivat, kun en niin tuota venäjää ymmärrä. Mutta sanallista palautetta tuli ja iskujakin sateli, kertoi Niskanen Ylelle venäläishiihtäjistä.

Kymmenes sija oli nuorelle hiihtäjällä todellinen yllätys.

– Lihakset olivat ihan tyhjät. Aika uskomaton tulos. Huoltokin huusi koko ajan, että keskeytä, jos siltä tuntuu. Ettei tarvitse väkisin vetää. Ja ajattelin kyllä joka vitosen jälkeen, että milloin vedän sivuun, kommentoi Niskanen.

Muista suomalaishiihtäjistä Lauri Lehtonen oli 23:s ja Martti Jylhä keskeytti.

Kilpailu oli lopulta venäläisten juhlaa, sillä isäntämaa otti kisasta tyylipuhtaan kolmoisvoiton. Olympiakultaa nappasi Alexander Legkow. Maxim Vylegzhanin otti hopeaa ja pronssia tarjoiltiin Ilja Chernousoville.

Kaiken informaation Sotshin talviolympialaisiin liittyen saat Veikkaussivujen Talviolympialaiset -osiosta! >>>

 

Kiinnostaako Esa Tikkasen nimikirjoituksella varustettu Edmonton Oilersin pelipaita? Voit voittaa sellaisen täältä! >>>

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut