HIFK - Blues 6.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/06/2014
Jaa tämä...

Kuuden pisteen taistelu Bluesin vierailulla Helsingissä.

HIFK – Blues, merkki 1, kerroin 1,90 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,90 | 4,05 | 3,35 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kolme ottelua, Helsingissä yhteen iskevät HIFK sekä Espoosta vieraaksi saapuva Blues. Tässä ottelussa panokset ovat todella korkealla tasolla, sillä sarjataulukossa HIFK on kahdeksantena, kun taas Blues löytyy sijalta kymmenen. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kolme pistettä helsinkiläisten eduksi. Oikeastaan moni asia viittaa HIFK:n kotivoittoon. Yksi merkittävimmistä tekijöistä on ehdottomasti se, että Blues pelasi edellisen ottelunsa eilen. Valmistautumisaikaa Bluesille ei ole näin ollen juurikaan jäänyt, kun taas HIFK on päässyt lepäämään rauhassa. HIFK:lle lepääminen onkin tehnyt varmasti hyvää, sillä kotijoukkueella on ollut ongelmia loukkaantumisten kanssa. Esimerkiksi Juuso Puustinen sekä Toni Söderholm ovat edelleen sivussa kotijoukkueen vahvuudesta. HIFK:n viime aikojen heikot tulokset muutenkin selittyvät osaksi sillä, että kotijoukkue on joutunut pelaamaan Liigan parhaimmistoon lukeutuvia joukkueita vastaan. 

HIFK hävisi edellisellä kierroksella jatkojen päätteeksi Tampereella Tapparalle 2-1 maalein, mutta helsinkiläisten tekeminen näytti itseasiassa todella hyvältä! Tappio on ilman muuta aina tappio, mutta HIFK:lla oli Tapparaa vastaan maalivahtipeli laadukkaassa kunnossa sekä samalla helsinkiläisten tiivis puolustaminen tuotti ongelmia tamperelaisten näkökulmasta katsottuna. HIFK:lla on kylläkin edellisissä otteluissa ollut maalinteon kanssa melkoisen suuria ongelmia, mutta on syytä ottaa huomioon, että Bluesilla tilanne on jossain määrin mennyt vielä itseasiassa pahemmaksi. Blues on edelliseen kahteen otteluun viimeistellyt ainoastaan yhden maalin. Täytyy samalla ottaa huomioon, että Blues on pelannut kahdessa edellisessä ottelussa itseasiassa niin sanottuna päävastustajia vastaan ja tuloksena on ollut yhtä monta tappiota 1-8 maalierolla.

Blues on ollut joukkueena HIFK:lle vaikea vastustaja, sillä joukkueiden neljästä edellisestä kohtaamisesta voitto on mennyt kolme kertaa vierasjoukkueen eduksi. Tässä ottelussa Blues on kuitenkin täysin ansaitusti selkeä altavastaaja. Bluesin vieraspelaamisesta kertoo paljon se, että edellisen kerran espoolaiset ovat saalistaneet kotikaukalonsa ulkopuolelta voiton tammikuun alussa SaiPan kustannuksella. Kolmeen edelliseen vierasotteluun Bluesille ollaan vaatimattomasti viimeistelty kaksitoista maalia, joten HIFK:lle tarjoillaan tässä kamppailussa mahdollisuutta lähteä maalintekoa harjoittelemaan. Blues on edellisissä otteluissa pelannut erittäin agressiivisesti, mutta se ei ole yksinkertaisesti lainkaan tuottanut tulosta. HIFK:lle tärkeää onkin pystyä ohittamaan espoolaisten agressivinen karvaus. Lähtökohtaisesti suurten panosten ottelussa HIFK on järkevä valinta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas