HIFK-pakki siirtyy KalPaan! | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Mikko Jokela siirtyy KalPaan kaksivuotisella sopimuksella.

Viimeiset kolme kautta HIFK-paidassa puolustanut Mikko Jokela siirtyy KalPaan. Kuopiolaisjoukkue tiedotti omilla verkkosivuillaan tehneensä puolustajan kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

34-vuotias Jokela on kuopiolaisille tuttu nimi, sillä konkaripakki on KalPan oma kasvatti. Jokela aloitti Liiga-uransa kuitenkin HIFK:ssa kaudella 1997-98, mutta seuraavalla kaudella mies kiekkoili KalPan paidassa.

HIFK:n ja KalPan lisäksi Jokela on edustanut liigajäillä myös SaiPaa, HPK:ta ja Jokereita. Liigaotteluja karpaasille on toistaiseksi kertynyt pudotuspelit mukaan laskettuna 592 kappaletta. Tehoja on syntynyt tähän päivään menessä 47+105=152.

Jokela on juhlinut Suomen mestaruutta kahteen otteeseen – kausina 1997-98 ja 2005-06.

– Halusimme kokeneen, rauhallisen ja fyysisen kahteen suuntaan hyvin pelaavan puolustajan. Tärkeää oli, että hänessä on johtajuutta kaukalossa ja sen ulkopuolella, vahva persoona joka näyttää esimerkkiä nuorille pelaajillemme päivittäisestä työnteosta. Mikko täyttää kaikki nämä kriteerit ja samalla saamme jälleen yhden oman kasvatin maailmalta takaisin Kuopioon, kommentoi urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.

Myös Jokela oli siirrosta mielissään.

– Tosi hyvillä fiiliksillä luonnollisesti palaan, olen kotoisin Kuopiosta ja KalPan kasvatti. Paluu on ollut mielessä ja nyt hetki oli oikea, tuntuu hyvältä tulla kotiin. KalPalla on selkeä visio tulevaisuudesta, on helppo uskoa se ja sitoutua siihen. Täällä alkaa uusi aikakausi, hienoa olla mukana sitä rakentamassa, puheli Jokela itse.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut