HIFK - TPS 8.2.2014 Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/08/2014
Jaa tämä...

Jatkuuko HIFK:n jyrkkä alamäki turkulaisten isäntänä?

HIFK -TPS, merkki 2, kerroin 5,40 Unibet
HIFK – TPS ML, merkki 2, kerroin 3,65 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 1,45 | 5,10 | 5,40 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kuuden ottelun mittainen kierros, Helsingissä yhteen iskevät HIFK sekä Turusta vieraaksi saapuva TPS. Lähtökohtaisesti kerroinasettelussa on jätetty TPS:n kohdalle ilmaa, vaikka HIFK on materiaaliltaan vierasjoukkuetta laadukkaampi osapuoli sekä toisekseen kaikki motivaatiotekijät ovat kotijoukkueen puolella. HIFK taistelee tiukasti pääsystä pudotuspeleihin, mutta kotijoukkuetta voidaan pitää Liigan yhtenä pahimmista kriisijoukkueista. Sarjataulukossa kymmenes sija ei varmasti tyydytä kotijoukkueen organisaatiota tai kannattajia. Edellisellä kierroksellahan HIFK joutui kokemaan tappion Bluesille kotonaan vaatimattomasti 0-5 numeroin. Seitsemän edellistä ottelua ovat HIFK:lle tuottaneet kuusi tappiota, joten se kertoo paljon kotijoukkueen tilanteesta.

HIFK tulee kohtaamaan tässä ottelussa joukkueen, jolla ei ole loppukauden osalta minkäänlaista panosta sekä toisekseen TPS ei ole lainkaan niin aktiivinen karvaaja kuin moni muu Liigaseura. Se ei missään tapauksessa kuitenkaan tarkoita, että HIFK voisi lähteät tähän otteluun väärällä asenteella. Kotijoukkueella on ollut suuria ongelmia juuri keskialueen ylittämisessä. Miksi? Yksi selkeä syy löytyy varmasti HIFK:n loukkaantumisista, vaikka loukkaantumisista voisi keskustella jokaisen Liigajoukkueen kohdalla. Loukkaantumiset ovat vähän sellainen asia, että joillain niitä on toisia enemmän, mutta henkilökohtainen mielipiteeni on se, että niillä pelataan keitä käytössä on. HIFK joutuu lähtemään TPS:ää vastaan esimerkiksi ilman Toni Söderholmia, Juuso Puustista sekä Mikko Kurvista. Kahteen edelliseen otteluun yksi tehty maali kertovat siitä, että HIFK tarvitsisi suhteellisen nopealla aikataululla ratkaisuihin pystyviä pelaajia vahvuuteensa.

TPS on äärimmäisen arvaamaton joukkue ja se tekeekin vierasjoukkueen pelaamisesta vedonlyöntimielessä melko haastavaa. Tälläisellä kerroinasettelulla TPS:lle nostetut kertoimet ovat joka tapauksessa sellaisia, jotka ovat syytä napata vetokupongille mukaan. HIFK:n tekeminen on ollut jo avauspelaamisessa hyvin vajavaista juuri Toni Söderholmin loukkaantumisen jälkeen. TPS:n mahdollisuudet saattaavat löytyä myös erikoistilannepelaamisesta, sillä HIFK:n liike on viime otteluissa ollut heikkoa luokkaa. HIFK:n alivoimapelaaminen on sinänsä aktiivista, mutta yleisesti ottaen kotijoukkueen tekemisessä on tällä hetkellä paljon puutteita. Motivaatiotekijät ovat HIFK:n puolella, mutta Liigassa ei edelleenkään voi olla näin selkeitä altavastaajia. TPS nostetaan vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas