HJK - Celtic | Mestarien Liiga 8.8.2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 08/07/2012
Jaa tämä...

Kauan odotettu kamppailu Sonera Stadionilla.

HJK – Celtic, merkki 1, kerroin 
HJK – Celtic, merkki ”HJK menee jatkoon”, kerroin 

Jalkapallon Mestarien Liigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osa-ottelussa Helsingissä panokset ovat aivan valtavat, kun skotlantilaisjätti Celtic matkustaa HJK:n vieraaksi. Ensimmäinen osa-ottelu viikko sitten päättyi Skotlannissa kotijoukkueen 2-1 voittoon, joten tilanne on oikeastaan molempien kannalta kohtalaisen mukava. Celtic otti tietenkin sen tärkeän voiton ja on näin maaleissa edellä, mutta toisaalta HJK:lle oli varmasti hyvä asia, että joukkue pääsi aloittamaan ottelusarjan vieraissa ja toisekseen 2-1 tuloshan on ehdottomasti parempi kuin esimerkiksi 1-0, sillä vierasmaali on loistava asia. Se voi jopa ratkaista otteluparin.

Celtic aloitti viikonloppuna urakkansa Skotlannin Valioliigassa. Joukkue voitti kotonaan niukasti 1-0 maalein Aberdeenin. Celtic ei missään tapauksessa ainakaan täysin vakuuttanut. HJK:ta vastaan Celticin kotikentällä oli 50 000 kotijoukkueen kannattajaa, joten Helsingissä paikalle tulee täysi stadion ja tunnelma tulee olemaan varmasti hieno. Celtic on tottunut pelaamaan paljon suuria kansainvälisiä otteluita, joten saa nähdä, onko osalla pelaajistosta jopa pientä asenneongelmaa. HJK ei kuitenkaan ole ihan samalla tavalla sytyttävä joukkue kuin Euroopan suurjoukkueet. Tämä voi olla suurikin etu HJK:lle sen lisäksi, että on vierasmaali tehtynä ja toinen osa-ottelu pelataan kotikentällä.

Oikeastaan vaikka Helsingissä sinivalkoisten jatkoonpääsyä odotellaan, paineet ovat vierasjoukkueella. Celticin talous on ollut pahasti ongelmissa, aivan kuten toisella Skotlannin suurseuralla ja olisi varmasti iso menetys tippua ulos Mestareiden Liigasta. HJK:n puolustus viikonloppuna ei vakuuttanut VPS:ää vastaan, vaan peli päättyi lopulta 3-3 tasapeliin, mutta varmasti odoteltiin jo suurta kamppailua – tätä hetkeä. Toisaalta täytyy muutenkin muistaa, että HJK pelasi täysin varamiehisenä VPS:ää vastaan. Nyt tilanne on täysin toinen.

Miten Celtic on esiintynyt ennen Mestarien Liigan karsintoja? Surkeasti. Celtic on osoittanut kesän aikana hyvin selvästi, ettei joukkue lukeudu – ainakaan enää, millään tavalla Euroopan huippujoukkueisiin. Kesän aikana Celtic pelasi yhteensä seitsemän harjoitusottelua, joista skotlantilaiset voittivat yhden. Tämän lisäksi Celtic mm. ehti häviämään Norwichille kahdesti sekä varsinkin hollantilaista Ajaxia vastaan Celticin esitys oli järkyttävän huono.

Avausmaalin merkitys on suuri. Missään tapauksessa HJK ei saa lähteä vain puolustamaan ja odottamaan Celticin virheitä ja niistä iskemään vastaan. Celticillä on kuitenkin HJK:n materiaaliin nähden laittaa loistavia pelaajia kentälle, joten HJK:n täytyy kotona myös uskaltaa rohkeasti hyökätä. Tyhmiä virheitä ei saa tietenkään tehdä. Pienestä onnestakaan ei ole haittaa.

Veikkaussivut | Tuomas