HJK nyhjäsi tasapelin Nömme Kaljua vastaan | Mestarien Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Eilisestä Mestarien Liigan karsintapelistä piti tulla HJK:n näytös, mutta toisin kävi.

HJK lähti eiliseen Mestarien Liigan karsintaotteluun selvänä ennakkosuosikkina etelä-naapurista saapunutta Nömme Kaljua vastaan. Tämä on ollut suomalaisjoukkueiden osalta viime viikkoina varsin yleinen lähtökohta kansainvälisiin peleihin lähdettäessä. HJK:n edellinen ottelu Veikkausliigassa lupaili hyvää, sillä VPS:ä vastaan Klubin pelaaminen näytti todella vaivattomalta ja peli-ilo huokui koko joukkueesta.

Eilinen oli kuitenkin jotain aivan muuta. Helsinkiläiset olivat löysiä, liian kilttejä, tekivät virheitä ja toisaalta taas hetkittäin ylipelasivat tilanteita. Nömme Kalju sen sijaan sai luotua muutamia vaarallisia tilanteita HJK:n päätyyn ottelun aikana. Klubin puolustuslinja oli aika ajoin todella pahoissa vaikeuksissa. Kumpikaan joukkue ei maalia saanut aikaiseksi, joten 0-0 tasapelinyhjäys oli siinä.

Ottelusta ei todellakaan jäänyt jälkipolville kerrottavaa, mutta sen sijaan voi jälleen kerran aloittaa pohdinnan siitä, mikseivät suomalaisjoukkueet pärjää kansainvälisissä otteluissa edes lähtökohtaisesti heikompia joukkueita vastaan. HJK olisi normaalilla peliesityksellä pyörittänyt Nömme Kaljun täysin nippuun, mutta sen sijaan tapahtui totaalinen jäätyminen.

Ei ole ihme, että HJK:n fanikatsomossa ei pompittu riemusta ottelun jälkeen. Fanikatsomosta HJK:n pelaajien ja valmennuksen suuntaan lähetetyt terveiset ottelun jälkeen: ”Kuvottava esitys!” toivottavasti menivät perille ja ensi viikon tiistaina nähdään Klubi, joka pelaa tosissaan jalkapalloa.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: @OskariVillanen