HPK - Pelicans 1.3.2013 | SM-liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 03/01/2013
Jaa tämä...

Kotietu ja säälipleijarit tavoitteena.

HPK – Pelicans, Merkki 2, Kerroin 3.30 NordicBet

Hämeenlinnassa kohtaavat illan SM-liigakierroksella paikallinen pallokerho ja Lahden Pelicans. Pelicans viilettää kolmen ottelun voittoputkessa, kun HPK taas on onnistunut kaapimaan pisteitä kasaan jo kuudesta ottelusta perättäin.

Kerho on mukana taistelemassa suorasta playoff-paikasta ja jopa kotiedusta, mutta pistemenetyksiin sillä ei juurikaan enää olisi varaa. Edellisessä ottelussa JYP oli lopulta parempi voittomaalikilpailun jälkeen, vaikka joukkue varsin hyvän ottelun pelasikin. HPK:n perisynniksi viime aikoina on muodostunut tehottomuus erityisesti kotiotteluissa. Kerhon kannalta valitettava fakta on, että joukkueen maalintekijäosasto on varsin kapea. Ville Viitaluoma ja Jere Sallinen pelaavat kumpikin erinomaista kautta, mutta näiden herrojen takaa ratkaisijoita ei juurikaan löydy. Tänään vastassa on säälipleijareihin vielä tosissaan pyrkivä lahtelaisnippu, joka varmasti laittaa hämeenlinnalaiset koville. Näissä peleissä myös tehoja pitäisi ruveta löytymään.

Pelicans on tällä hetkellä seitsemän pinnaa kymmenentenä olevaa HIFK:ta perässä, joten joukkueen on käytännössä pakko jatkaa kolmen ottelun voittoputkeaan, jos mielivät vielä mukaan playoff-rientoihin. Lahtelaiset ovat kuitenkin kaataneet putkeen Kärpät, Lukon ja HIFK:n, mikä kertoo siitä, että tahtotaso joukkueessa on vahva. Pekka Jormakka on nostanut tasoaan tasaisesti koko kauden ajan ja tulee varmasti olemaan tänäänkin erittäin vaarallinen HPK:n puolustusalueella. Myös Jere Myllyniemen viime aikojen tason nosto maalitolppien välissä on ollut oleellisessa osassa Pelicansin nousujohteisessa keväässä.

Todennäköisesti tänään Hämeenlinnassa nähdään tasainen vääntö. Uskon kuitenkin, että Pelicans jatkaa yhtä vahvasti kuin tähänkin asti ja saa kammettua kolme vieraspistettä Kerholta.

Veikkaussivut | Oskari