HPK:n pistehai matkalla KHL:ään!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: LIIGA

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 26.5.2015

SM-liigajoukkue HPK on menettämässä viime kauden parhaimman pistemiehensä, Jesse Saarisen KHL:ään. Iltasanomat kertoo, että Saarinen on tehnyt esisopimuksen Medvescak Zagrebin kanssa. Saarisen esisopimuksen tulee astumaan voimaan, mikäli talousvaikeuksien kanssa taisteleva ryhmä pystyy osallistumaan ensi kauden KHL:ään.

Tämän hetken tietojen mukaan Medvescak Zagreb on saamassa talousasiansa kuntoon. Lopullinen tilanne selviää viikon kuluessa, sillä KHL on asettanut toukokuun lopulle takarajan sen suhteen, että mitkä talousvaikeuksissa rämpivät joukkueet pystyvät ensi kaudella liigassa pelaamaan.

Saarinen pelasi viime kaudella HPK:n kokoonpanossa 59 ottelussa viimeistellen 17+26 tehopistettä. Vielä alkukaudella Lahdessa syntynyt hyökkääjä oli koko liigan pistetilaston kärjessä, mutta loppukaudella tahti hiipui. Saarinen on pelannut Suomen pääsarjassa myös Lappeenrannan SaiPassa ja Lahden Pelicansissa. Ennen Hämeenlinnaan siirtymistä Saarinen pelasi kauden 2011-2012 SaiPassa.

Saarisen lähtöä HPK:sta nostettiin esille jo viime kaudella. Hän neuvotteli sopimuksesta ainakin kahden ruotsalaisseuran kanssa, mutta jäi loppukaudeksi pelaamaan hämeenlinnalaisseuran vahvuuteen. Joka tapauksessa, jos Saarisen ja Medvescak Zagrebin sopimus ei tällä kerralla onnistu, ottajia suomalaisella riittää.

Lähde: Iltasanomat