HV-71 - Skellefteå 21.1.2014 | SHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/03/2018
Jaa tämä...

Nappaako HV-71 komean voiton runkosarjan kärkijoukkueesta?

HV-71 – Skellefteå, merkki 1, kerroin 3,05 Betsson
HV-71 – Skellefteå ML, merkki 1, kerroin 2,30 Bet365

Betssonin kertoimet otteluun 3,05 | 4,15 | 2,05 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Ruotsin SHL:n ottelussa Skellefteå matkustaa testaamaan HV-71:sen päivän vireen. Tiedossa on kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kohtaaminen. HV-71 on ehdottomasti tämän kauden suurin alisuorittaja. Periaatteessa HV-71 on kaudesta toiseen liikenteessä vahvalla joukkueella, vaikka luonnollisesti jokaisessa joukkueessa muutoksia tapahtuu ennen uuden kauden käynnistymistä. Skellefteå on kokonaisuutta ajatellen pelannut huomattavasti HV-71:stä tasaisemmin, mutta viime aikoina Skellefteå on ollut umpisurkeassa pelivireessä. Edellisellä kierroksella vierasjoukkue hävisi MoDolle 1-2 maalein. Kolmeen edelliseen otteluun Skellefteå on kaikkineensa viimeistellyt ainoastaan kaksi maalia, joten vierasjoukkueelle maalinteko on yhtäkkiä alkanut tuottamaan ongelmia. Luonnollisesti Skellefteå voi olla erittäin tyytyväinen kauteensa, mutta viime aikoina pelivire on ollut kaikkea muuta kuin kohdallaan.

HV-71 on parantanut tekemistään viime aikoina huomattavasti, sillä viisi edellistä ottelua ovat tuottaneet kotijoukkueelle kolme voittoa sekä näistä otteluita varsinaisella peliajalla HV-71 on hävinnyt vain yhden kerran! Käytännössä HV-71:sen tilanne on se, että voittoja on tultava tai muussa tapauksessa kaudesta saattaa tulla täydellinen pannukakku. Periaatteessa HV-71 tulee etenemään suurella todennäköisyydellä pudotuspeleihin, mutta toisaalta kotijoukkueen on pystyttävä runkosarjan viimeisillä kierroksilla pelaamaan omalla normaalilla tasollaan, jotta hyvinkin ailahtelavaiset peliesitykset eivät jatkuisi myös pudotuspeleissä. HV-71:sen kannalta on erittäin huono asia, että kotijoukkueelta on sivussa muutama tärkeä pelaaja, mutta toisaalta missään tapauksessa jönköpingläisseura ei voi mennä sellaisen asian taakse piiloon. Varsinkin Johan Davidssonin loukkaantuminen on kotijoukkueen kannalta paha asia, mutta toisaalta näin perinteikkäästä sekä suuresta organisaatiosta on löydettävä muitakin ratkaisijoita.

Skellefteån rutiini on tällä kaudella ollut korkealla tasolla, joten siinä mielessä on täysin perusteltua nostaa tähänkin otteluun vierasjoukkue ennakkosuosikiksi. Käytännnössä Skellefteå on ennakkosuosikki ottelussa kuin ottelussa. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että tällä hetkellä vierasjoukkueen tekeminen ei ole samalla tasolla kuin aikaisemmin. Skellefteållahan ei muutenkaan ole sen suurempaa panosta, sillä vierasjoukkue tulee runkosarjan voittamaan. Näin ollen Skellefteå pystyy periaatteessa pelaamaan hyvinkin vapautuneesti. Se saattaa olla jossain määrin myös vierasjoukkueen kannalta huono asia, sillä keskittyminen saattaa karata vääriin asioihin. Skellefteå on voittanut joukkueiden kolmesta edellisestä kohtaamisesta jokaisen, mutta tällä kerroinasettelulla HV-71 saadaan väkisinkin pelikelpoiseksi. Loppuun on syytä todeta, että Skellefteå on joutunut tekemään pitkän matkan Jönköpingiin. Siinä mielessähän se tuskin nostaa voiton suhteen vierasjoukkueen mahdollisuuksia.

Veikkaussivut | Tuomas