Ilvekselle vahvistus maalivahtiosastolle!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: LIIGA
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Tampereen Ilves on hankkinut vahvistuksen maalivahtiosastolleen.

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Tampereen Ilves on tehnyt sopimuksen maalivahti Henri Kiviahon kanssa. 21-vuotias maalivahti siirtyy Tupsukorviin vuoden mittaisella lainasopimuksella.

NHL-seura Dallas Starsin organisaatioon kuuluva 193-senttinen ja 87-kiloinen maalivahti on Dallasin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2012.

Viime kaudella Kiviaho edusti ECHL:ssä pelaavaa Idaho Steelheadsiä. Maalivahdin torjuntaprosentti 21 ottelussa oli 89,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,79.

– Minulla oli vaihtoehtona jatkaa ECHL:ssä, mutta puhuimme Dallasin kanssa, että tulisin tulevaksi kaudeksi Suomeen. Ilves tuli sopivasti mukaan kuvioihin, ja hyvillä fiiliksillä tulen Tampereelle, Kiviaho totesi.

– Kuulin jo aikanaan Joonas Korpisalon siirryttyä tänne, että asiat on järjestetty hyvin – olen kuullut Ilveksestä pelkkää hyvää. Tampereella asuu myös paljon ystäviäni, avasi Kiviaho siirtymisen taustoja

– Tavoitteenani on pelata ja voittaa pelejä mahdollisimman paljon sekä haastaa Hannu Toivonen kilpailussa ykkösmaalivahdin roolista. Maalivahtivalmentaja Markus Korhosen kanssa tehtävän yhteistyön tavoitteena on tietenkin kehittyä edelleen ja tehdä minusta parempi maalivahti. Olen kuullut Korhosesta paljon hyvää – se oli suuri plussa ja tekijä, mikä houkutteli tulemaan Ilvekseen.

Ilvekselle maalivahdin hankkiminen oli uuden kauden alla ajankohtainen asia.

– Haimme kärsivällisesti maalivahtia, joka olisi luotettava ja eteenpäinpyrkivä. Henri Kiviaho on lupaava, moderni ja raamikas maalivahti, ja kun Dallas tarjosi meille tällaisen mahdollisuuden, oli siihen heti tartuttava. Joukkueen maalivahtiosasto on nyt kunnossa Kiviahon liityttyä kilpailemaan peliajasta Hannu Toivosen, Lassi Yrjölän ja Nico Viksténin kanssa. Meillä on yksi kokeneempi maalivahti ja kolme nuorempaa haastajaa – olemme erittäin tyytyväisiä tähän nelikkoon. Aika näyttää, miten roolit tulevat jakautumaan. Mitään jakoa ei ole etukäteen tehty, ja kilpailutilanne on kova, totesi Ilveksen urheilujohtaja Juha Pajuoja.

Lappeenrannasta kotoisin oleva maalivahti pelasi 17-vuotiaaksi asti SaiPassa, josta hän siirtyi KalPaan kaudeksi 2011-12. Hän nousi edustusjoukkueeseen kaudella 2013–14. Tuolloin hän torjui 13 liigaottelussa.

Ilvekselle hankinta myös puolustukseen

Kiviaho ei ole ainoa pelaaja, joka siirtyy Ilveksen vahvuuteen. Tamperelaisseura on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen Jarkko Parikan kanssa. 17-vuotias puolustaja pelasi viime kauden Kanadan OHL-juniorisarjassa.

Parikka on Imatran Ketterän ja SaiPan kasvatteja. Hän pelasi seuroissa B-nuoriin asti, mutta siirtyi sitten Yhdysvaltojen pääjuniorisarjaan USHL:ään kaudeksi 2013–2014. 183-senttinen ja 88-kiloinen puolustaja on edustanut Suomea alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Unibet on vahvasti mukana SM-liigan tapahtumissa myös alkavalla kaudella. Muistathan myös, että sinulla on mahdollista hankkia twiittaamalla viiden euron ilmaisveto. Lue uutinen kokonaisuudessaan tästä.

Lue myös:
VIDEO: Jakub Voracekin parhaat palat!
KalPa sai jääharjoituksiinsa mukaan NHL-pelaajia!

jvg nights