Ilves - HIFK 14.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 20/03/2018
Jaa tämä...

Jatkuvatko Ilveksen erinomaiset peliesitykset HIFK:n isäntänä?

Ilves – HIFK, merkki 1, kerroin 2,50 Betsson
Ilves – HIFK ML, merkki 1, kerroin 1,91 Sportingbet

Betssonin kertoimet otteluun 2,50 | 4,00 | 2,36 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Tampereella yhteen iskevät Ilves sekä Helsingistä vieraaksi saapuva HIFK. Sarjataulukossa Ilves on tällä hetkellä sijalla yhdeksän, kun taas HIFK löytyy sijalta kuusi. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kolme pistettä helsinkiläisten eduksi. Ilveksen sekä HIFK:n kuntokäyrät osoittavat täysin päinvastaisiin suuntiin, joten Ilves nousee kotonaan loistavaksi pelikohteeksi. Ilves hävisi kylläkin edellisellä kierroksella JYPille 4-2 maalein, mutta viisi edellistä ottelua ovat kotijoukkueelle tuottaneet mahtavasti peräti neljä voittoa. Ilveksen suurin vahvuus on alkanut olemaan kotijoukkueen maalinteko, sillä viime aikoina tamperelaiset ovat kovalla prosentilla laittaneet kiekkoa vastustajan maaliin. Ilveksen kotipelivireestä kertoo hyvin se, että neljään edelliseen kotiotteluun tamperelaiset ovat saalistaneet yhtä monta voittoa. Merkittävä asia on myös se, että kolmeen edelliseen kotiotteluun Ilves on viimeistellyt vaatimattomasti viisitoista maalia.

HIFK on vajonnut erinomaisen pelivireen jälkeen todella syvälle suohon. Edellisellä kierroksella helsinkiläiset voittivat jatkojen päätteeksi Ässät 4-3 maalein, mutta varsinaisella peliajalla viisi edellistä ottelua ovat vierasjoukkueelle tuottaneet ainoastaan yhden voiton. HIFK:n kausi on kokonaisuutta ajatellen ollut todella sekava. HIFK:lla on useita äärimmäisen taitavia yksilöitä, mutta siitä huolimatta vierasjoukkueen ratkaisupelaajat ovat varsinkin viime aikoina olleet vähissä. HIFK oli Ässiä vastaan jo toinen jalka haudassa, mutta Ville Peltonen tasoitti ottelun helsinkiläisille vain kuusi sekuntia ennen täyttä aikaa. HIFK:n mahdollisuuksia pahentaa entisestään sekin tieto, että Michael Keränen tekee tässä ottelussa paluun kotijoukkueen vahvuuteen. Michael Keränen ei ollut Ilveksen kokoonpanossa Jyväskylässä, mutta tänään hän on takaisin tekemässä kiusaa helsinkiläisten puolustukselle.

Ilves lähtee tähän otteluun henkilökohtaisesti sanottuna suosikkina, sillä itseasiassa Ilves on ollut joukkueena muutenkin HIFK:lle erittäin vaikea vastustaja. Joukkueiden viidestä edellisestä kohtaamisesta voitto on mennyt vain kaksi kertaa vierasjoukkueen eduksi. HIFK:n erikoistilannepelaaminenkaan ei tässä tapauksessa käännä kelkkaa vierasjoukkueen suuntaan, sillä viime aikoina helsinkiläisten erikoistilannepelaaminenkin on tökkinyt melko pahasti. Oikeastaan en osaa keksiä syytä sille, että minkä takia Ilvestä ei saisi tässä ottelussa pelikelpoiseksi. Käytännössä Ilveksellä sekä HIFK:lla on muutamia loukkaantumisia, mutta suuremmilta vammoilta niin Ilveksen kuin helsinkiläisten pelaajat ovat säästyneet. Tällä kerroinasettelulla on ehdottomasti lähdettävä pelaamaan Ilveksen voittoa. Kotivoitto vaikuttaa kaiken kaikkiaan erinomaiselta pelikohteelta.

Veikkaussivut | Tuomas