VIDEO: Tampereen Ilveksessä päävalmentaja vaihtuu - maailmanmestari tilalle

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 11/04/2015
Jaa tämä...

Maailmanmestari tulee olemaan seuraava tamperelaisten päävalmentaja.

Tampereen Ilves on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Karri Kiven kanssa. Kivi aloittaa tamperelaisseuran päävalmentajana kuluvan kauden päätteeksi. Sopimus kattaa kaudet 2016-17 sekä 2017-18.

Porin Ässissä valmentajauransa aloittanut Kivi johdatti joukkueen SM-liigassa Suomen mestaruuteen kaudella 2012-13, minkä jälkeen hän voitti tammikuussa vuonna 2014 Pikkuleijonien kanssa nuorten maailmanmestaruuden kaatamalla MM-finaalissa isäntämaa Ruotsin.

– 25 vuotta sitten lähdin Tampereelta maailmalle. Ilves oli nuorena minun seurani sekä jääkiekossa että jalkapallossa. Se vei silloin kaiken aikani, ja siitä lähtien olen ollut seurassa mukana. Ässät-pestin jälkeen tuli sellainen tunne, että Ilvekseen olisi joskus hienoa palata, Kivi kertoi.

– Valmentajana olen kunnianhimoinen. Haluan menestyä ja unohtaa menneet. Valmentaminen on minulle rajojen hakemista – nimenomaan uuden kokemista, luomista ja kehittymistä. Täytyy muistaa, että olen vasta alkutaipaleella valmentajana.

Suomen rajojen ulkopuolella Kivi on valmentanut KHL:ssä pelaavaa Traktor Tsheljabinskiä.

Vuosina 1988-91 Ilveksen liigajoukkueessa pelannut Kivi aloitti jääkiekkoilun Vehmaisten Ilveksen E-junioreissa vuonna 1978. Ilveksen juniori-ikäluokat läpi käynyt puolustaja pelasi Ilves-paidassa 125 SM-liigan runkosarjaottelua tehoilla 13+31=44 ja saavutti SM-hopeaa kaudella 1989-90.

– Ilves on kasvattanut paljon hyviä pelaajia, ja joistakin heistä on tullut myöhemmin myös erinomaisia valmentajia. Karri Kivi on tällainen valmentaja, ja olemme todella tyytyväisiä, kun saamme hänet takaisin Ilvekseen. Hän tietää hyvin, mihin on tulossa, ja me tiedämme, mitä Ilves saa. Hän on saavuttanut mestaruuksia valmentajana ja erityisesti haastavista lähtökohdista, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Juha Pajuoja.

– Ilveksen menestys vaatii tulevaisuudessakin monen pelaajan tasonnostoa ja uusien nuorten pelaajien läpimurtoa. Näitä asioita toteuttamaan Karri palkattiin. Kova perustyö ja innostus, mikä Karrilla on tätä roolia ja seuraa kohtaan, antavat hyvät lähtökohdat onnistumiselle, Pajuoja jatkoi.

Keväällä julkaistu maalivahtivalmentaja Markus Korhosen uusi sopimus kattaa ensi kauden, mutta muuten tamperelaisten uusi valmennusryhmä nimitetään myöhemmin.

– Nykyinen päävalmentaja Tuomas Tuokkola on tehnyt erinomaista työtä Ilveksessä. Olemme ottaneet isoja kehitysaskelia hänen ja muun valmennusryhmän ansiosta. Tämän kauden projekti on vielä kesken, ja haluamme päättää sen taas pykälää parempaan sijoitukseen kuin viime kaudella. Laitamme yhdessä kaiken peliin, jotta pystymme auttamaan sekä tukemaan valmennusta ja joukkuetta pudotuspelipaikan metsästyksessä, Pajuoja päätti.

SM-liigassa on meneillään maajoukkuetauko, mutta siitä huolimatta jääkiekon ystäville tarjontaa riittää. Torstaina käynnistyvässä Karjala-turnauksessa Suomen avausottelu käydään Venäjää vastaan. Lue ottelusta vihje tästä.

NHL:n puolella Suomen aikaa ensi yönä pelataan neljän ottelun mittainen kattaus. Lue vihje Toronto Maple Leafsin ja Winnipeg Jetsin väliseen kamppailuun tästä.

Peliyhtiö Unibet seuraa vahvasti eri kiekkoliigojen tapahtumia tarjoten loistavat kertoimet ennen otteluita kuin livevedonkin puolella.

Lähde: Ilves tiedote

Lue myös:
VIDEO: Kisse ja Mika sanoivat ”tahdon” Hartwall Areenalla ennen KHL-ottelun alkua
NHL-blogi: Jokipakka avasi uransa maalitilin