Venäjä on näiden MM-kisojen suurin ennakkosuosikki

Tämän kevään jääkiekon MM-kisojen selkeästi suurin ennakkosuosikki on kisojen isäntämaa Venäjä. Venäjä on joka ikisenä kisavuonna yksi suurimmista voittajasuosikeista, mutta tänä vuonna joukkueelta ei odoteta enempää eikä vähempää kuin maailmamestaruutta. Venäjän yksi suurimmista eduista on se, että joukkue pääsee pelaamaan ottelunsa villisti ”Shaibua” mylvivän venäläisyleisön eteen.

Venäläisyleisö on Team Russianille se kuuluisa ylimääräinen pelaaja, vaikkei joukkue sitä välttämättä edes tarvitsisikaan. Venäjän päävalmentajalla Oleg Znarokilla on nimittäin sellainen nippu käsissään, että sen kanssa epäonnistuminen tietää latvialaisvalmentajalle välittömästi fuduja. Mies on saanut maalinsuulle Venäjän parhaat maalivahdit, syksyn World Cupiinkin valitut Sergei Bobrovskin ja Semyon Varlamovin. Takalinjoilla huutivat esimerkiksi sellaiset nimet kuin Dmitri Kulikov ja reilu 300 NHL-ottelua Montreal Canadiensin paidassa pelannut Alexei Yemelin. Hyökkäysosasto, joka on totutusti Venäjän vaarallisin ase, on melko karmiva vastustajan näkökulmasta. Kentällä vilisevät muun muassa Chicagossa todella tuhoisan ensimmäisen kauden pelannut Artemin Panarin, Detroit-legenda Pavel Datsyuk sekä liuta KHL-tähtiä Aleksander Radulovin johtamana. Kaiken lisäksi venäläislähteiden mukaan jokainen NHL-pelaaja, joka vielä tippuu taalaliigan pudotuspeleissä kesken MM-kisojen, on sitoutunut lähtemään pelaamaan maalleen. Tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että Venäjä saisi vielä parasta aikaa käynnissä olevasta otteluparista Pittsburgh PenguinsWashington Capitals riveihinsä toisen tippuvista supertähdistä Jevgeni Malkinin tai Aleksander Ovechkinin.

Kuten varmaan tuli jo selväksi, niin Venäjä on näissä kisoissa mestarisuosikki numero 1. Mutta kuten historia on opettanut mitä tahansa voi tapahtua, ja ennakkosuosikki voi flopata kotiyleisön paineiden edessä. Lisäksi Venäjän maalivahtiduo ei ehkä ole sitä maailman kirkkainta kärkeä, joka pystyisi pitämään joukkuetta pystyssä kenttäpelaajien ollessa purjeissa.

Peliyhtiö Unibetin papereissa Venäjä on selkeä suosikki kertoimella 2,85. Sijoituksilla  1 – 3 Venäjän odotetaan olevan vaivaisella 1,20 kertoimella.

Tutustu myös muuhun MM-kisa sisältöömme:

MM2016 PÄÄSIVU

MESTARISUOSIKKI: VENÄJÄ   MESTARISUOSIKKI: KANADA MESTARISUOSIKKI: SUOMI  MUSTA HEVONEN: SVEITSI

SEURAA NÄITÄ PELAAJIA MM-KISOISSA OSA 1

LEIJONIEN KOKOONPANO   OTTELUOHJELMA