Jalkapallon MM-kisat 12.6.2014 | Mestari Etelä-Amerikasta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Brasilia ja Argentiina ovat suurimmat suosikit

Vihje lyhyesti

– Jalkapallon MM-kisojen suurimmat suosikit ovat Brasilia, Argentiina, Saksa ja Espanja. Kaikki muut voittajat olisivat melkoisia yllätyksiä. Nuori Belgia on monen suosikki yllättäjäksi, mutta tuskin joukkueen aika on vielä.

– Brasilia oli loistava viime vuoden Confederations Cupissa. Joukkueessa ei juurikaan ole heikkouksia. Kotikenttä on etu, samaten menestykseen tottunut loistava valmentaja Scolari.

– Argentiinalla on erinomainen hyökkäyspää. Leo Messi on aikaisemmin ollut maajoukkueessa huonompi kuin Barcelonassa. Jos joukkue saa pelisysteemin sopimaan Messin vahvuuksiin, niin vaarallisempaa hyökkäystä kisoista tuskin löytyy.

– Espanja on voittanut kolme viimeistä suurturnausta. Joukkue on aikaisempia turnauksia vanhempi ja kylläisempi. Kiivas turnaustahti saattaa olla jo liikaa esimerkiksi Xavin kaltaisille veteraaneille. Myös hyökkäyspää voi ola ongelma, varsinkin jos Atletico Madridin Diego Costa ei kuntoudu kunnolla.

– Saksa pelaa jo kymmenettä vuotta valmentaja Löwin johdolla. Joukkue on aina ollut erinomainen, mutta ei ole aikoihin voittanut mitään. Bayern Munchenin runko on vahvistettu dortmundilaisilla ja muutamalla ulkomailla pelaavalla supertähdellä. Potentiaalia joukkueessa tietenkin on vaikka kuinka.

Vihje: Mestari Etelä-Amerikasta, kerroin 1,90 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Jalkapallon MM-kisoista voi nostaa esille neljä suosikkia – Brasilia, Argentiina, Espanja ja Saksa. Jos voittaja on joku muu, voidaan jo puhua yllätyksestä.

Isäntämaa Brasilia on vahva joukkue, heikkouksia ei juurikaan ole. Kotikenttä on etu, vaikka jonkin verran myös paineiden tuoja. Brasilian valmentaja on erinomainen ja kokenut. Luiz Felipe Scolari vei brassit maailmanmaestariksi vuonna 2002 ja kaksi vuotta myöhemmin Portugalin EM-kisojen loppuotteluun. Scolari takuulla osaa käsitellä kovien paineiden alla pelaavaa joukkuetta.

Brasilia pelasi jo viime kesänä Confederations Cupissa kotiyleisön odotukset niskassa. Joukkueen piti vakuuttaa brasilialaiset, aikaisemmin joukkue oli pudonnut Copa Americassa puolivälierissä ja hävinnyt Lontoon olympiafinaalin. Brasilia oli loistava Confederations Cupissa. Se eteni vakuuttavasti loppuotteluun, jossa Brasilia pelasi kuin toisella tasolla viime vuosien ehdotonta ykköstä, Espanjaa, vastaan. Brasilia voitti loppuottelun 3-0.

Brasilian joukkueen heikoin kohta on varmaankin maalivahti. Scolarin luottomies Julio Cesar aloitti viime kauden Englannin Championshipissa QPR:n maalivahtina. Hän kuitenkin kauden mittaan putosi vaihtomieheksi ja lähti tammikuussa peliajan perässä Pohjois-Amerikan MLS-sarjaan Toronton joukkueeseen.

Muuten Brasilia on vahva joka osa-alueella. Joukkue on aina ollut tunnettu taitopelaajista ja vahvasta hyökkäyksestä, nyt puolustuksestakin löytyy maailman parhaimmistoa. PSG:n Thiago Silva, Brasilian kapteeni, on yksi maailman parhaita toppareita. Samaan seuraan jättisummala siirtyvä David Luiz on varsinkin maajoukkueessa ollut aina erinomainen. Real Madridin laitapakki Marcelo on yksi pelipaikan parhaita maailmassa.

Samaten maailman kärkikastiin voi laskea ainakin keskikentän Oscarin ja kärkimies Neymarin.

Argentiina on vedonlyöntikertoimissa kisojen kakkossuosikki. Joukkueen hyökkäyspää on erinomainen. Leo Messi on kapellimestarina, ja jos valmentaja Sabella saa rakennettua taktiikan, johon Messi istuu luontevasti, niin ehkä vihdoin Messi pelaa maajoukkueessakin yhtä hyvin kuin Barcelonassa. Hyökkäyspään muut tähdet ovat Sergio Aguero, Ezequiel Lavezzi ja Gonzalo Higuain. Argentiinan heikkous saattaa löytyä peräpäästä. Manchester Cityn DeMichelis oli viime kaudella ajoittain pulassa, virheitä tuppasi tulemaan usein. Sama ei voi toistua MM-kisojen pudotuspeleissä. Myös keskikentän pohja saattaa olla kysymysmerkki, mikäli aloituskokoonpanon paikan ottaa Javier Mascherano. Onko hän enää maajoukkueen aloituksen tasoinen pelimies?

Espanja on voittanut kolme viimeistä suurturnausta. Joukkue on käytännössä sama kuin jo vuosia, ainoastaan vanhempi ja kylläisempi. Casillas, Ramos, Pique, Xavi, Busguets, Iniesta ja muut ovat jo voittaneet kaiken eikä heidän pelitapansa ja -taitonsa ole enää millään lailla uutta. Valmentaja del Bosquekin on tuttu ja paljon voittanut mies. Confederations Cupin loppuottelu ehkö hieman kertoo Espanjan joukkueesta, nälkäisemmät ja nuoremmat menevät ohi. Joukkuelta puuttuu myös huippukärki, jos Diego Costan reisi vihoittelee vielä kisoissakin. David Villa on ollut Atletico Madridissa selvästi Costan varjossa, Torres ei enää ole minkäänlainen ratkaisu eikä Negredokaan noussut Manchester Cityssä huippukaartiin. Del Bosque on ajoittain peluuttanut avauskokoonpanoa, jossa ei ole ollenkaan perinteisä kärkimiehiä, vaan kuusi keskikenttäpelaajaa. Tuolloin ylimpänä pelaisivat Fabregas sekä Silva.

Saksa voitti karsintaryhmässään kaikki ottelut lukuunottamatta hullua 4-4 -tasapeliä Ruotsia vastaan Berliinissä. Joachim Löw on valmentanut Saksaa jo kymmenen vuotta voittamatta mitään. Joka turnauksessa Saksalla on kuitenkin ollut loistava joukkue. Joukkueessa on vahva runko Bayern Munchenin pelaajia vahvistettuna muutamalla huippuyksilöllä muista seuroista. Keskikentän keskustassa pelannevat Bayernin Kroos ja Schweinsteiger, lisäksi ylempänä keskikentällä saman seuran Muller.Puolustuksesta vielä nousee hyökkäyksiin mukaan Bayernin Lahm. Joukkueen pelintekijä on Mesut Özil, joka oli suurelta osin vastuussa Arsenalin loistavasta alkukaudesta. Özilin loukkantuminen kauden loppupuolella hidasti Arsenalin vauhtia. MM-kisoissa Özilin pitäisi olla kunnossa. Saksasta on vaikea löytää heikkoa kohtaa. Joukkue on viime aikoina pelannut hyökkäävää jalkapalloa, jos joku kärkimiehistä tai Thomas Muller alkaa tehdä maaleja kovalla tehokkuudella, niin Saksa saattaa olla Brasilian ykköshaastaja.

Muista mestarikandidaateista Ranska tuntuu keskittyvän näissä kisoissa pitämään huolta joukkuehengestä. Edelliset MM-kisat Ranskalta menivät täysin penkin alle pelaajien alettua kapinoimaan valmentaja Domenechia vastaan. Tällä kertaa valmentajana oleva Deschamps jätti loistavan kauden Manchester Cityssä pelanneen Nasrin valitsematta ilmeisesti juuri joukkuehengen vuoksi. Nasri olisi etupäässä ollut vaihtomiehenä Franck Riberyn pelatessa, ja tämä olisi saattanut hermostuttaa kiivaan miehen.

Uruguay oli erinomainen edellisissä kisoissa. Heidän hyökkäyskolmikkonsa on aivan loistava, PSG:n Cavani ja Liverpoolin Suarez saanevat vierelleen vielä vanhan mestarin Diego Forlanin. Karsinnoissa Urugay oli pulassa, joukkue pääsi mukaan vasta voittamalla Jordanian pudotuspelikierroksella. Kotikentällään Uruguay jäi Jordanian kanssa vielä maalittomaan tasapeliin, mutta vieraissa voitti selvästi 5-0. Loistavan kauden Liverpoolissa pelannut Luis Suarez joutui viikko sitten polvileikkaukseen, josta toipuminen kestää muutaman viikon. Tiukalle menee, mutta turnauksen loppupuolella Suarez ainakin on pelikuntoinen.

 

Perustelut vihjeelle

Brasilia ja Argentiina ovat kaksi selvintä suosikkia. Näiden jälkeen mestariehdokkaita ovat Saksa ja Espanja, yllättäjän osa jää Italialle, Ranskalle, Uruguaylle, ja ehkä vielä Hollannille. Belgiaa on hypetetty, mutta tuskin nuori joukkue on vielä valmis. Bet365 antaa kertoimen 1.90 sille, että mestari tulee Etelä-Amerikasta. Euroopan kerroin on 1.80. Brasilia, Argentiina tai Uruguay – vielä kaukaisena mahdollisuutena Chile – vievät mestaruuden kotimantereellaan selvästi useammin kuin joka toinen kerta.

Vihje: Mestari Etelä-Amerikasta, kerroin 1,90 Bet365

Veikkaussivut | Anssi