Hamilton ajoi Japanin F1-osakilpailun voittoon!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • Kuva: AFP
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Japanin GP 

Huom! Tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia aamulla ajetusta Japanin F1-osakilpailusta, joten jos aiot katsastaa kisan vielä myöhemmin tänään esimerkiksi Maikkarin maksuttomana lähetyksenä, vaihda kanavaa. Niille jotka kisan ovat jo väijyneet tai tulokset ovat tiedossa, tässä hieman jälkimärehdintää suomalaisten osalta.

Kisaan lähdettiin Singaporen hämmentävän Mersu-fiaskon jälkeen. Puhuttiin jopa salaliitosta Mercedestä ja Pirellin renkaita vastaan, uskokoon ken tahtoo. Sebastian ”Seppo” Vettelin voittoon päättynyt Singaporen kisa antoi Japanille ihan uutta maustetta sushiin.

Aika-ajot

Mercedes kuittasi Singaporen epäonnistumisen heti aika-ajoissa, jossa Mercedes valloitti kaksi ensimmäistä sijaa ja vieläpä kauden aikana totutulla erolla. Daniil Kvyatin ihan aika-ajojen lopussa aiheuttama punainen lippu vesitti monen kuskin viimeisen kierroksen, mm. Kimi Räikkösen nopein kiekka jäi torsoksi. Valtteri Bottakselle tämä sopi mainiosti, sillä aika-ajojen sijoitus oli lopulta hienosti kolmas. Räikkösen sijoitus oli kuudes.

Japanin F1 kisa

Räikkönen pääsi startista kuittaamaan yhden sijan kun viidentenä lähtenyt Felipe Massa ja seitsemäntenä ruudukossa ollut Daniel Ricciardo kolaroivat. Kärjessä Lewis Hamilton otti röyhkeämpänä kuskina ykköspaikan ja ei luovuttanut sitä kilpailun missään vaiheessa.

Valtteri Bottaksen kisa meni jälleen poskelleen väärän rengastaktiikan takia. Jostain käsittämättömästä syystä Bottas ajoi kaksi stinttiä pehmeillä renkailla kun muut tallit olivat jo edellispäivänä huomannut että kova rengasseos toimii paremmin. Olisiko Bottas sitten voinut jotain Ferrareille kisassa eri rengastaktiikalla, se menee jo jossittelun puolelle. No, eipä ollut ensimmäinen kerta kun Williams sekoilee renkaiden kanssa, monet muistavat varmasti Spa:n osakilpailun koomauksen jossa Valtteri sai kyllä neljä rengasta autoon, mutta ne eivät kaikki olleet samaa laatua…

Kimi Räikkönen nousi kisassa kuudennelta sijalta neljänneksi ja vaikutti kisan jälkeen hämmästyttävän tyytyväiseltä. Kimin kohtalo on loppukauden kisoissa tasoittaa Sebastian Vettelin tietä vielä maailmanmestaruustaistoon, joskin Lewis Hamilton karkasi kisan tulosten jälkeen jälleen lisää.

Seuraavana Venäjän Sotshi

Formulat lähtivät parin viikon tauolle ja seuraavana on vuorossa Sotshin osakilpailu. Kun kautta on ajamatta vielä viisi kisaa, teoriassa kolme kuskia on vielä kiinni mestaruudessa. Lewis Hamiltonin ero Nico Rosbergiin on jo kuitenkin 48 pistettä ja Vettelin ero Rosbergiin on 11 pistettä, joten isoin taistelu käydään kakkostilasta. Formula ykkösten Suomenmestaruuskisassa Räikkönen on (119-111) kahdeksan pistettä Valtteri Bottasta edellä, joten siinäkin jännitettävää vielä riittää.

KHL-kaukaloissa on tänään täysi meno päällä. Sunnuntai on poikkeuksellisen mielenkiintoinen pelipäivä, sillä tänään pelataan todellinen huippuottelu TsSKA Moskovan ja Jokereiden välillä. Helsinkiläisseuran vierailu SKA Pietarin kotijäälle päättyi suurinumeroiseen tappioon, joten tänään kaukalossa nähdään sisuuntunut vierasjoukkue.

Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa jääkiekkosarjoihin loistavat kertoimet niin ennen otteluita kuin myös livevedon puolella. Lisäksi sivusto tarjoaa jännitystä erikoiskampanjallaan: Osallistu kilpailuun ja ole mukana kymmenien mahtavien palkintojen arvonnassa!

Lue myös:

Lauri Korpikoski vahvassa vireessä harjoitusottelussa!
NHL-tähden raiskaustapauksessa jälleen uusi käänne!