Jarkko Nieminen hyvästeli Wimbledonin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/01/2015
Jaa tämä...

Wimbledonin tennisturnaus sai suomalaisittain kolmannen pelipäivän alkuun pahimpia mahdollisia uutisia, sillä Suomen Jarkko Nieminen on hävinnyt Serbian Novak Djokovicille toisen kierroksen ottelun suoraan kolmessa erässä.

Novak Djokovic ja Jarkko Nieminen pelasivat keskuskentän ensimmäisessä ottelussa. Ensimmäisessä erässä maskulainen onnistui murtamaan heti ensimmäisen serbialaisen syöttövuoron, mutta valitettavasti erän edetessä Niemisen alun erinomainen pelintaso ei pysynyt enään koossa. Ensimmäinen erä kirjattiin hallitsevalle Wimbledonin mestarille lukemin 6-4.

Avauserän ensimmäisinä minuutteina Nieminen pelasi niin korkealla tasolla, että saman tason säilyttäminen läpi ottelun vaikutti varsin epärealistiselta.

Toisessa erässä Djokovic omaa luokkaansa

Toinen erä oli hyvin pitkälti yhteen maaliin pelaamista. Djokovic onnistui murtamaan useita Niemisen syöttövuoroja, ja lopulta maskulainen saikin tililleen vain kaksi peliä. Toinen erä päättyi serbialaiselle numeroin 6-2.

Toisen erän neljännessä pelissä Nieminen oli tappiolla omaa syöttövuoroaan jo lukemin 0-40, mutta nousi aina tasatilanteeseen saakka. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Djokovic hankki itselleen murtopalloen hyödyntäen samalla tilanteen edukseen. Siitä myös suomalaisen alamäki alkoi.

Kolmannen erän alku suomalaisittain lupaavaa

Kolmannessa erässä Nieminen oli jälleen enemmän oma itsensä osoittaen rentouden merkkejä. Ensimmäisellä syöttövuorollaan hän myös nappasi ottelun ensimmäisen ässänsä. Niemisen selkäranka katkaistiin kuitenkin lupaavan erän alun jälkeen. Kolmas erä päättyi pelein 6-3.

Djokovic halasi ottelun jälkeen verkolla uransa päättänyttä Niemistä. Kamppailun jälkeisessä haastattelussa serbialainen kertoi onnitellessaan suomalaista upeasta urasta.

– Tämä oli hänen viimeinen Wimbledoninsa, joten minä onnittelin häntä upeasta urasta. Hän on ollut kuvioissa mukana niin monta vuotta ja hän on yksi mukavimmista kavereista kentän ulkopuolella, Djokovic kertoi.

– Hän on kentällä taistelija, joten oli ilo olla hänen viimeinen vastustajansa Wimbledonissa, serbialainen lisäsi.

Niemisellä edessä vielä monta hyvää kilpailua

Nieminen kertoi kesäkuun loppupuolella lopettavan uransa tähän kauteen. Myös tämäkin kausi on edennyt jo siihen pisteeseen, että vain yksi Grand Slam on enään jäljellä. Kauden viimeinen suuri turnaus pelataan tuttuun tapaan Yhdysvalloissa ja kyseessä onkin US Open.

Vaikka Grand Slameista suurin osa on jo pelattu, suomalaiselle on tiedossa vielä useita erinomaisia kilpailuita. Nieminen on korkeimmalle koskaan maailmanlistalla sijoittunut suomalainen tennispelaaja ja ainoa ATP-kaksinpeliturnauksen voittanut suomalainen, ja se onkin erittäin hyvä syy suurin joukoin lähteä katsomaan maskulaisen uran viimeisiä kotiturnauksia. Niin Tampereen Aamulehti Open kuin myös Tukholman Avoimet ovat hänelle kotiturnauksia.

Nieminen on edennyt US Openissa parhaimmillaan puolivälieriin, joten kauden viimeisessä Grand Slamissa kaavio saisi olla kerrankin niin, että ensimmäisellä tai toisella kierroksella vastaan ei olisi tulossa Djokovicia.

[interaction id=”558fa9d89903ebaf494f37f8″]

Japanilaistähti joutui jättämään Wimbledonin kesken

Keskiviikko on tarjonnut Niemisen tappion lisäksi muitakin ikäviä uutisia. Japanin ja koko Aasian tennistähti Kei Nishikori joutui valitettavasti jättämään Wimbledonin kesken. Hän kärsii pohjevammasta.

Nishikori sinnitteli vamman kanssa Wimbledonin avauskierroksella voittamalla viiden erän taiston jälkeen italialaisen Simone Bolellin.

Viidenneksi sijoitetun Nishikorin oli tarkoitus kohdata tänään keskuskentällä pelattavassa kamppailussa sijoittamaton kolumbialainen Santiago Giraldo. Nyt Giraldo pääsee luovutuksella nurmiturnauksen kolmannelle kierrokselle.

– Tunsin oloni paremmaksi ennen avausottelua ja luulin, että pohje on kunnossa. Viidennessä erässä se kuitenkin sattui liikaa. Pohje sattuu kävellessä ja juostessa, joten päätin olla pelaamatta, Nishikori kertoi.

Tennisfaneille Unibet ja Bet365 tarjoavat erinomaisia kertoimia koko Wimbledonin ajan. Turnauksen kaikki ottelut ovat pelattavissa myös livevedossa. Kirjoitushetkellä Djokovicin kerroin mestariksi on 2,20. Andy Murraylle tarjotaan kerrointa 3,50 ja mestaruuden Wimbledonissa peräti seitsemän kertaa vieneelle Roger Federerille puolestaan 7,50.

Lue myös:
Tenniksellä kasvua pelikassaan!

unibet