Jarkko Nieminen odotetusti ulos Ranskan avoimista!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 27.5.2015

Ranskan avoimen tennisturnauksen ensimmäisen kierroksen ottelussa Serbian Novak Djokovicin kohdannut suomalaistähti Jarkko Nieminen joutui odotetusti toteamaan maailman tämän hetken kuumimman pelaajan paremmakseen suoraan kolmessa erässä. Kamppailu pelattiin aikataulusta myöhässä Philippe Chatrier -areenalla, ja se saattoikin olla viimeinen kerta, kun Nieminen nähtiin Ranskan avointen keskuskentällä.

Ottelu käynnistyi Niemisen osalta pahimmalla mahdollisella tavalla, sillä Djokovic onnistui murtamaan suomalaisen ensimmäisen syöttövuoron. Etukäteen oli selvää, että Niemisen kakkosyöttöihin tulisi serbialainen iskemään, ja näin myös tapahtui. Ensimmäisessä erässä suomalainen onnistuikin saamaan yhteensä vain kaksi peliä, jolloin erä päättyi Djokovicin voittoon numeroin 6-2.

Nieminen pääsee peliin mukaan

Toisessa erässä Nieminen pelasi omiin taitoihinsa nähden loistavasti. Suomalainen johti toista erää jo numeroin 2-5 pelaten hyvin agressiivisesti, mutta valitettavasti sekään ei lopulta riittänyt, vaan Nieminen menetti oman syöttönsä päästäen ATP-listan ykkösnimen takaisin on-serve -tilanteeseen. Erän pelissä numero 11. Nieminen menetti uudelleen syöttönsä eikä Djokovic jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä siirtyäkseen jo kahden erän karkumatkalle.

– Tiesin Jarkon taidot. Hän on kokenut pelaaja, jolla on monipuolinen peli. Hän ei häkeltynyt keskuskentällä pelaamisesta, koska hän on pelannut paljon isoilla kentillä, Djokovic totesi.

– Toisessa erässä hän pelasi erinomaisesti. Hän oli parempi suurimman osan erää. Hän ei lopulta käyttänyt mahdollisuuksiaan, vaan minä paransin peliäni ja uskoin, että pystyin nousemaan erävoittoon. Kaiken kaikkiaan se oli hyvä ottelu minulta ensimmäiseksi otteluksi, Djokovic jatkoi.

Kolmas erä ensimmäisen uusinta

Kolmas erä alkoi ensimmäisen tapaan Djokovicin napatessa syötönmurron. Ensimmäisen kerran Nieminen piti päätöserässä syöttönsä vasta, kun oli menettänyt kaksi ensimmäistä syöttöään. Niemiseltä paras usko ja voima olivat jo kadonneet eikä ATP-listan kärkinimi jättänyt mitään sattuman varaan. Nieminen taistelikin lopulta kaksi peliä itselleen, mutta otteluvoittoon serbialainen eteni helposti.

– Jätin kentälle kaikki, mitä tästä varresta tällä hetkellä saa irti. Valmistauduin hyvin ja yritin pitää huolta, että peli olisi mahdollisimman hyvässä kunnossa, Nieminen sanoi.

Katso ottelun parhaat palat:

Djokovic ei ole vielä urallaan pystynyt Ranskan avoimia voittamaan, mutta tällä kerralla serbialainen on miesten kaksinpelissä suurin mestarisuosikki. Kaavio toisaalta mahdollistaa Djokovicin tippumisen jo aikaisin, sillä puolivälierissä vastaan lienee tulossa todennäköisyydellä Espanjan Rafael Nadal. Koska serbialainen ja Nadal voivat kohdata toisensa jo aikaisessa vaiheessa, kamppailun voittaja tulisi olemaan omassa luokassaan ajatellen mestaruuden voittamista, sillä ainoa realistinen haastaja olisi enään Andy Murray.

Kolmannen pelipäivän suurimmasta yllätyksestä vastasi Yhdysvaltojen Jack Sock, joka kaatoi supersuositun bulgarialaisen Grigor Dimitrovin suoraan kolmessa erässä. Dimitrovilla oli ensimmäisessä erässä eräpallokin, mutta yhdysvaltalainen selvitti ne. Kahdessa viimeisimmässä erässä bulgarialainen ei ollut lainkaan oma itsensä.