Jääkiekon MM 2015: Jaromir Jagr lopettaa huikean maajoukkueuransa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 17.5.2015

Jääkiekon MM-kisojen viimeisenä pelipäivänä on jo ehditty ratkaisemaan pronssimitalien kohtalot, sillä USA voitti alkuillan ensimmäisessä kamppailussa Tshekin maalein 3-0. Ottelun jälkeen suurin huomio kiinnittyi kisaisäntien pelaajaan numero 68:aan, Jaromir Jagriin: Tshekkiläisten tähti numero yksi pelasi Yhdysvaltoja vastaan uransa viimeisen maajoukkuekamppailun.

– Pääsin lopettamaan kotiturnauksessa, vaikkemme saanutkaan mitalia. On aika lopettaa. En halunnut enää edes pelata. Rakastan yhä peliä, mutta on hankalaa pelata 20 vuotta nuorempien kaverien kanssa. He ajattelevat eri tavalla kuin minä, Jagr totesi kamppailun jälkeen.

Jagrin lopettamispäätös on toinen laatuaan, sillä tshekkiläistähti ehti jo lopettamaan maajoukkueuransa viime keväänä. Kotiturnaukseen Jagr halusi kuitenkin osallistua mukaan fanien, isän ja valmentajien puheiden lievällä avustuksella. Tähtihyökkääjä ratkaisi omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan Tshekille pääsyn neljän parhaan joukkoon.

– Olen iloinen, että muutin mieltäni, vaikkemme voittanetkaan mitalia. Tämä oli jotakin erikoista. Jokainen haluaisi muuttaa kaiken täydelliseksi, mutta tämä ei toimi niin. On otettava hyvät ja huonot jutut ja jatkettava matkaa, Jagr jatkoi.

Jagrin mahtava maajoukkueura aikuisten tasolla alkoi keväällä 1990, kun tshekkiläistähti pelasi Tshekkoslovakian maajoukkueessa. Jagr ehti maajoukkueen mukana voittamaan olympiakullan, olympiapronssin, kaksi MM-kultaan, kaksi MM-pronssia ja nuorten MM-kisojen pronssia.

Jagr ei suinkaan ole vielä lopettamassa kokonaan jääkiekon pelaamista, sillä 43-vuotias hyökkääjä jatkaa seuratasolla uraansa NHL-ryhmä Florida Panthersissa. Onkin mahtavaa nähdä vielä todennäköisesti yhden kauden ajan Jagrin täysin poikeuksellisia peliesityksiä kaukalon puolella.

MM-kisat huipentuvat myöhäisillan odotettuun huippukamppailuun Kanadan ja Venäjän välillä. Loppuottelusta on mahdollista lukea erinomainen vihje tästä.