Jokerit - JYP 4.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/04/2014
Jaa tämä...

Jatkuuko Jokereiden vahva pelivire JYPin isäntänä?

Jokerit – JYP, merkki 1, kerroin 2,09 ComeOn
Jokerit – JYP ML, merkki 1, kerroin 1,65 Nordicbet

ComeOnin kertoimet otteluun 2,09 | 3,79 | 2,89 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään viisi ottelua, Helsingissä yhteen iskevät Jokerit sekä Jyväskylästä vieraaksi saapuva JYP. Sarjataulukosta Jokerit löytää kuudennelta sijalta. JYPin sijoitus on puolestaan neljäs. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa kotijoukkueen eduksi on viisi pistettä. Periaatteessa Jokerit sekä JYP tulevat suurella todennäköisyydellä tarjoamaan erittäin vähämaalisen kohtaamisen, mutta voittajaa ajatellessa Jokerit nousee järkeväksi pelikohteeksi. Kotijoukkue on ollut viime aikoina Liigan yksi kuumimmista joukkueista. Edellisellä kierroksella Ilves pystyi saalistamaan jatkojen kautta pisteen itselleen, mutta viisi edellistä ottelua ovat muuten tuottaneet helsinkiläisille vaatimattomasti neljä voittoa. Viime otteluissaan Jokerit on ehtinyt voittamaan esimerkiksi TPS:n Turussa 1-7 numeroin.

JYPin lähtökohdat tätä ottelua ajatellen eivät ole helpot. Edellisellä kierroksella jyväskyläläisseura pelasi laadukkaan ottelun HIFK:n kustannuksella, mutta se jokin on selkeästi puuttunut vierasjoukkueen tekemisestä. Edellisessä kamppailussa JYP näytti huomattavasti pirteämmältä kuin muutamassa aikaisemmassa kohtaamisessa. JYPin valmistautuminen on ollut viime aikoina jollain tavalla epäonnistununutta ja se onkin samantien näkynyt tulostaululla. JYP on kolmesta edellisestä vierasottelustaan saalistanut yhtä monta tappiota eikä asiaa auta sekään, että lähdetään katsomaan tuloksien taakse. Esimerkiksi edellisessä vierasottelussaan Ilvestä vastaan JYP teki valtavasti henkilökohtaisia virheitä. Kolmeen edelliseen matkapeliin vierasjoukkueelle ollaan tehty neljätoista maalia, joten kyllähän se kertoo, että jossain mättää ja melko pahasti.

Jokereiden suurin harppaus viime otteluissa on tapahtunut erikoistilannepelaamisessa, sillä helsinkiläisten ylivoima on kehittynyt erittäin hienolla tavalla. Jokereiden ratkaisut ylivoimassa syksyn aikana olivat sellaisia ettei maalinteko voinutkaan olla realistisesti kovinkaan todennäköistä. Tällä hetkellä Jokerit pelaa selkeästi maalille kohti ja se onkin alkanut tuottamaan tulosta. Teuvo Teräväinen on sinänsä jo oma käsitteensä, mutta Jokereilla on laittaa siniviivalle esimerkiksi Jere Karalahden tasoinen laukoja ja senhän kaikki tietää, että minkälainen veto häneltä löytyy. On myös mielenkiintoista nähdä, että miten paljon Broc Little tulee tänään saamaan vastuuta. Broc Little tekee ensimmäisen kerran töitä Jokereiden pelipaita yllään. Lähtökohtaisesti vähämaalisen kohtaamisen jopa selkeäkin ennakkosuosikki löytyy kotijoukkueen pukukopista. Jokerit poimitaan vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas