Jokerit - SaiPa 7.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/07/2014
Jaa tämä...

Jatkuuko SaiPan alamäki Helsingissä?

Jokerit – SaiPa, merkki 1, kerroin 1,83 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,83 | 4,15 | 3,50 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään ainoastaan Helsingissä Jokereiden sekä SaiPan välinen kohtaaminen. Sarjataulukossa Jokerit on tällä hetkellä viidentenä, kun taas SaiPa löytyy kolmannelta sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero SaiPan eduksi tässä vaiheessa on vain yksi piste. Jokereiden sekä SaiPan lähtökohdat tähän otteluun ovat täysin erilaiset. Jokerit on neljästä edellisestä ottelustaan saalistanut kolme voittoa, kun taas SaiPalla on alla kolme tappiota. SaiPalle ollaan kolmeen edelliseen otteluun viimeistelty vain ja ainoastaan kolmetoista maalia. Jokerit on Tomi Lämsän jälkeen käytännössä kulkenut voitosta voittoon. Matkalla tähän pisteeseen Jokerit on ehtinyt Lämsän lähdön jälkeen voittamaan esimerkiksi HIFK:n vieraissa sekä kahdesti hienossa pelivireessä olevan HPK:n. Kenties tärkein asia on kuitenkin Jokereiden kannalta se, että kotijoukkueen puolustus on alkanut toimimaan yhä paremmin ja paremmin. Viime aikoina useissa otteluissa Jokereille ollaan tehty vain yhtä tai maksimmissaan kahta maalia.

SaiPan pelaaminen on ollut viime aikoina todella tukkoista eikä esimerkiksi erikoistilannepelaaminen ole toiminut lainkaan sitä paremmin! SaiPalle joulutauko tuli ilmeisesti melkoisen pahaan saumaan, sillä ennen taukoa SaiPa kulki käytännössä varsinkin kotiotteluiden osalta voitosta voittoon. Kolmessa edellisessä ottelussa SaiPan puolustus on tehnyt paljon virheitä eikä sitä kautta Jussi Markkanenkaan ole pystynyt lappeenrantalaisia pystyssä pitämään. SaiPallahan on viime aikoina ollut vähintäänkin yhtä suuria loukkaantumisongelmia kuin Jokereilla, sillä Markkasen lisäksi esimerkiksi Ville Koho on ollut poissa vierasjoukkueen vahvuudesta. Ilman Jussi Markkasta sekä Ville Kohoa SaiPa ei ole missään tapauksessa se sama joukkue, joka ennen taukoa pelasi erinomaisesti varsinkin Kisapuistossa. Jussi Markkasellehan tämä ottelu on 400:s ottelu Liigassa – onnittelut hänelle siitä, mutta siitä huolimatta vierasjoukkueen lopullinen terveystilanne on tarkistettava ennen pelipäätöksen tekemistä.

SaiPan on tänään pystyttävä palaamaan takaisin sille tielle, jossa vierasjoukkue oli ennen tauolle lähtemistä tai muussa tapauksessa SaiPan tappioputki tulee jatkumaan. SaiPallahan on alkanut vierasotteluiden osalta olemaan maalinteon kanssa ongelmia, sillä neljään edelliseen vierasotteluun peräti kolmessa lappeenrantalaiset ovat ottelua kohden onnistuneet maalinteossa maksimissaan kaksi kertaa. Ville Kohon johtama ykköskenttä on viime kierroksien aikana ollut käytännössä täysin hukassa, joten lappeenrantalaisilla riittää tekemistä, jos tänään vierasvoitto meinataan Helsingistä napata. SaiPa on ollut ehdottomasti Jokereille aikaisemmilla kerroilla erittäin vaikea vastustaja, mutta tänään kamppailussa on vain yksi selkeä ennakkosuosikki ja se on Jokerit. SaiPa ei missään tapauksessa kestä eikä tule kestämään loukkaantumisia – varsinkin tärkeimpien pelaajien kuten Patrick Davisin, Markkasen sekä Kohon pelaaminen lappeenrantalaisten kokoonpanossa on vierasjoukkueelle käytännössä elinehto. Jokerit poimitaan vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas