Jokerit - Tappara 30.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 20/02/2018
Jaa tämä...

Jokerit sekä Tappara vastakkain vuoden viimeisessä Liigaottelussa.

Jokerit – Tappara, merkki alle 4,5 maalia, kerroin 1,88 Unibet
Jokerit – Tappara, merkki alle 5,5 maalia, kerroin 1,42 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 2,40 | 3,95 | 2,50 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään yksi ottelu ja samalla Jokereiden sekä Tapparan välinen kohtaaminen päättää tämän Liigavuoden. Tiedossa on kaiken kaikkiaan äärimmäisen tasainen sekä vähämaalinen kohtaaminen. Kovalla prosentillahan nämä ottelut ovat maalin kamppailuita suuntaan tai toiseen eikä tämä ottelu tule suurella todennäköisyydellä poikkeusta tekemään. Sarjataulukossa Jokerit on tällä hetkellä kuudentena, kun taas Tappara löytyy toiselta sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on neljätoista pistettä Tapparan eduksi. Jokerit voitti edellisellä kierroksella HIFK:n 1-2 maalein ja samallahan Tomek Valtonen nappasi uransa toisen voittonsa Jokereiden päävalmentajana. Jokereilla on ollut joulukuun aikana suuria ongelmia maalinteon kanssa, vaikka neljä edellistä ottelua ovat kotijoukkueelle tuottaneet kolme voittoa.

Tappara on vaatimattomasti hurjassa voittoputkessa, sillä kuusi edellistä ottelua ovat tuottaneet tamperelaisille yhtä monta voittoa. Edellisellä kierroksella Tappara voitti jatkojen päätteeksi JYPin 4-5 maalein. Tappara puolustaa äärimmäisen kurinalaisesti sekä fiksusti, joten tamperelaisia vastaan maalinteko on erittäin vaikeaa. Ennen joulutaukoa Tappara pelasi kaksi ottelua putkeen niin, että vierasjoukkueelle ei tehty maaliakaan. Tapparaa vastaan maalinteko näin ollen on ollut joukkueelle kuin joukkueelle erittäin vaikeaa, vaikka JYP pystyi edellisellä kierroksella neljä maalia tekemään. Tapparan puolustus on ehdottomasti Liigan kolmen parhaimman joukossa, mutta muutenkin Jukka Rautakorpi on saanut miehistönsä enemmän kuin hienoon pelivireeseen. Viisi edellistä vierasottelua ovat Tapparalle tuottaneet neljä voittoa, joten samalla tamperelaisten kohdalla voidaan puhua erinomaisesta vierasjoukkueesta.

Jokereiden peliesitykset eivät ole häikäisseet missään vaiheessa, vaikka joulun alla tuloksellisesti kotijoukkue on pelannut hyvin. Jokereiden maalilla Leland Irving on ollut lievästi sanottuna mies paikallaan. Tässä ottelussa kohtaavatkin kaksi Liigan kenties jopa parasta maalivahtia. Jokereiden valmennusjohto on tietenkin ajamassa mahdollisimman nopeasti sisään muutamia yksittäisiä asioita eli kiekollisesta pelistä olisi kotijoukkueen tarkoitus tehdä mahdollisimman suoraviivaista. Jokereiden uusin hankinta, Ben Walter on tänään todennäköisesti kotijoukkueen kokoonpanossa, mutta siitä huolimattahan helsinkiläisiltä sivussa ovat esimerkiksi Ossi Väänänen, Steve Moses, Jeremy Dehner, Matti Lamberg, Saku Salminen sekä Teuvo Teräväinen. On hyvin todennäköistä, että maalit jäävät tässä ottelussa vähiin. Alle 4,5 maalia sekä alle 5,5 maalia napataan ilman muuta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas