Joukkuetoverit ylistävät Saku Koivua - "Hän on tämän joukkueen johtaja" | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

Saku Koivu on ajautunut vuosien edetessä jatkuvasti puolustavampaan rooliin Anaheim Ducksissa. Tämän roolin konkarihyökkääjä hoitaa kuitenkin paremmin kuin moni ymmärtääkään.

Kuluva kausi on ollut Saku Koivulle kaikkea muuta kuin helppo. Lokakuussa saatu päävamma piti miehen sivussa tositoimista noin kuukauden ajan, ja vaikka hyökkääjä pääsikin takaisin pelikentille, oli täydellinen huippukunto vain kaukainen haave.

Tästä syystä Koivu tekikin vaikean päätöksen ja jätti Sotshin olympialaiset kokonaan väliin. Olympiatauon konkari käytti NHL:n ratkaisupeleihin valmistautumiseen, sillä mies saattaa hyvinkin pelata uransa viimeistä kautta.

Stanley Cupin voittamiseen on siis satsattu paljon.

– Olen tehnyt töitä sen eteen kaikki nämä vuodet. Lopettaminen olisi varmaan helpompaa, jos sen mestaruuden voittaisi, Koivu kertoi Los Angeles Timesin haastattelussa.

– Tällä hetkellä on yritettävä pitää keskittyminen pelissä eikä ajatella tulevaisuutta. Jos ajatukset alkavat pyöriä tulevassa, keskittyminen ja intensiteetti katoavat. Sitä toivoo se voitto tapahtuu. Jos niin käy, minulla saattaa olla vastaus teille, Koivu jatkoi.

Vuodet ovat tehneet tehtävänsä eikä Koivu ole enää 39-vuotiaana se sama hyökkäyspään dynamo kuin parhaina pelivuosinaan. Rooli onkin muuttunut vähitellen puolustavammaksi.

Tätä roolia Koivu hoitaa pyytettömästi illasta toiseen pimentäen vastustajien tähtisikermiä.

– Hänellä on hyvin rauhoittava vaikutus jäällä, koska hän tietää mitä tehdä ja miten pelata oikein. Kun rinnalla on joku, joka pelaa hyvin kaukalon molemmissa päädyissä, se helpottaa elämää. Hän on hyvin epäitsekäs tyyppi, ollut jo pitkään. Sen takia hän on tämän joukkueen johtaja, Koivun ketjukaverina usein nähty Andrew Gogliano tiivisti.

Myös Daniel Winnik, Koivun toinen ketjukaveri, yltyi samansuuntaisiin kehuihin.

– En ole ikinä kuullut, että hän olisi valittanut tippaakaan roolistaan tässä joukkueessa. Hän on ylpeä saadessaan pimentää muiden joukkueiden kärkiketjut, Winnik sanoi.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut