Tällä kaudella kuusi NHL-ottelua pelannut Honka takaisin AHL:ään

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • 19/03/2018
Jaa tämä...

Uutisoimme lokakuun alussa lupaavan suomalaispuolustajan saavan peliaikaa Dan Hamhuisin loukkaantumisen myötä. Hamhuis on kehissä, eikä lupaavaa suomalaisnuorta haluta istuttaa penkillä turhaan, joten suunnaksi AHL.

21-vuotias Jyp-kasvatti Julius Honka on ollut pelaamissaan NHL-otteluissa hieman nuhainen. Kuudesta ottelusta ei ole kertynyt yhtäkään tehopistettä. Hongan tehotilasto on -4.

– Honka matkaa Texas Starsiin. Dallasin puolustuksessa ei ole lainkaan tilaa, joten siinä on järkeä. Hän tulee vielä takaisin, Starsin verkkosivujen toimittaja Scott Burnside tilittää Twitterissä.

Honka pääsi pelaamaan Dallaksen 12:sta ottelusta kuudessa. Puolustajan rooli jäi pieneksi ja suurin osa ajasta kului poppari osastolla. Stars uskoo nuorukaiseen ja haluaa antaa  hänelle minuutteja, joten siirto on ymmärrettävä.

– He sanoivat, että jos hän istuu liian kauan, niin se ei tee hyvää. Hän tarvitsee peliminuutteja nyt, toimittaja Mike Heika kertoi Twitterissä.

Pistetili tämän NHL-kauden osalta jäi avaamatta, mutta hänelle kirjattiin kuusi laukausta maalia kohti, kolme taklausta, sekä viisi blokattua laukausta. Keskimääräiseksi peliajaksi muodostui 14.58. Viime kaudella Honka pelasi Dallasin riveissä 16 ottelua tehoilla 1+4. AHL:ssä kertyi 50 ottelua joissa tehot 7+24.

Dallas on varannut viimeisen viiden vuoden aikana peräti kolme suomalaispuolustajaa. Ensimmäisenä lähes täyden viime kauden Dallasissa pelannut Esa Lindell, vuoden 2012 74. varaus.  Toisena Julius Honka, jonka Stars varasi 2014 numerolla 14. Sekä tuorein 2017 kolmas varaus Miro Heiskanen. Suomalaistulevaisuus Dallasissa on taattu.