JYP - Djurgården 19.12.2013 | European Trophy

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/02/2018
Jaa tämä...

JYP pahasti vajaamiehisenä European Trophyn lopputurnaukseen.

JYP – Djurgården, merkki 2, kerroin 3,60 Bet365
JYP – Djurgården ML, merkki 2, kerroin 2,60 Bet365

Bet365:sen kertoimet otteluun 1,80 | 4,25 | 3,60 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon European Trophyn lopputurnaus käynnistyy JYPin osalta ottelulla ruotsalaista Djurgårdenia vastaan. Kerroinasettelu kohteessa on suhteellisen mielenkiintoinen. JYP voitti Liigan edellisellä kierroksella Pelicansin 6-2 maalein, mutta siitä ottelusta on turhaa tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Siitä puolestaan voidaan tehdä johtopäätöksiä, että JYPiltä ovat tästä turnauksesta sivussa puoli joukkuetta. Tarkemmin sanottuna esimerkiksi nimet Mikko Viitanen, Yohann Auvitu, Anssi Löfman, Mikko Kalteva, Jyrki Välivaara, Juuso Ikonen, Topi Nättinen sekä Miika Lahti. Voidaan toki myös lisätä vielä listaan Jari Jääskeläinen sekä Ramzi Abid. Ensimmäisenä mainittu pelaaja joutui lopettamaan uransa polvivammaan, Ramzi Abidin sopimus puolestaan purettiin.

Djurgården on edellisestä viidestä Allsvenskanin ottelustaan saalistanut neljä voittoa, joten ruotsalaisten pelivire tämän turnauksen alla on enemmän kuin kohdallaan! Edellisellä kierroksella Djurgården voitti Våsteråsin vaatimattomasti 0-5 maalein. Kahteen edelliseen otteluun Djurgårdenin maaliero on 8-0, joten se kertoo jotain siitä, että ruotsalaisryhmä ei lähte Berliiniin pelkästään peruuttelemaan. Djurgården on voittanut lähes parikymmentä kertaa Ruotsin mestaruuden, vaikka tällä kaudella ruotsalaisryhmä pelaakin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Djurgårdenin budjetti on lähes samaa tasoa JYPin kanssa, joten siinä mielessä Djurgårdenia ei missään tapauksessa pidä aliarvioida. Djurgårdenin ykkössentterinä toimii Joakim Eriksson – hän oli viime kaudella HIFK:n tehokkain pelaaja.

JYPin valmistautuminen on sujunut tähän turnaukseen lähdettäessä sen verran heikosti, että Djurgårdenin avulla on mahdollisuus tehdä tänään loistavaa tiliä. JYP on neljästä edellisestä Liigan ottelustaan pystynyt voittamaan vain Pelicansin. JYPin pelaajisto on samalla myös suoraan myöntänyt, että jyväskyläläisten suurimmat tavoitteet ovat Liigassa. Kyllähän tämä turnaus tulee olemaan mahtava kokemus joukkueelle kuin joukkueelle, mutta järjellä ajateltuna JYP ei voi kestää näin merkittäviä loukkaantumisongelmia. Lähtökohtaisesti Djurgården nousee erinomaiseksi yllätysvalinnaksi. Näin turnauksen ensimmäisenä pelipäivänä yllätysmahdollisuudet ovat muutenkin normaalia suuremmat.

Veikkaussivut | Tuomas