KalPa - HPK 29.10.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 27/04/2018
Jaa tämä...

Palautuiko KalPan itseluottamus viikonlopun vierasvoiton ansiosta?

KalPa – HPK, merkki 1, kerroin 

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,95 | 4,10 | 3,05 

 

 

Kuopiossa KalPa yrittää toistaa lauantain temppunsa ja palata myös kotiotteluiden osalta takaisin voittojen pariin. Tällä kertaa KalPan vieraaksi saapuu HPK. KalPa on sarjataulukossa edelleen viimeisenä, mutta KalPan pelaamisessa on paljon hienoja asioita. HPK löytyy sarjataulukosta muutamaa sijaa ylempää. Kyseessä on jääkiekon Liigan ottelutarjontaa. Tänään pelataan yhteensä kuusi ottelua. KalPa voitti viikonloppuna Lahdessa Pelicansin 1-2 maalein, vaikka Pekka Tuokkola ei ollut KalPan maalilla. KalPalle maalinteko on ollut vaikeaa, mutta nyt KalPa sai mahtavan vierasvoiton Lahdesta. Materiaaliltaan KalPa on täysin eri luokkaa kuin mitä sarjataulukon sijoitus kertoo. KalPa on ollut paljon nuorten pelaajien varassa, mutta nyt kerrankin tiukka ottelu kääntyi KalPan kannalta onnellisesti. Jukka Voutilainen palasi KalPan kokoonpanoon hetki sitten ja se tulee olemaan jossain vaiheessa KalPalle vielä erittäin merkittävä asia.

HPK:n viikonloppu oli kaiken kaikkiaan hyvin erikoinen. HPK hävisi HIFK:n vieraana Helsingissä 6-0 maalein, mutta Hämeenlinnassa HPK voitti saman vastustajan 1-0 numeroin. HPK on kärsinyt erittäin merkittävistä maalinteko-ongelmista KalPan tapaan ja itseasiassa ne ongelmat jatkuivat myös viime viikonloppuna. Kahteen otteluun vain yksi tehty maali ei jatkoa ajatellen hyvää lupaa. HPK tunnetaan nimenomaan vahvana kotijoukkueena, mutta alkukaudella homma ei ole toiminut missään päin Suomea. Vieraissa HPK:n alakerta on muutenkin ollut suurissa ongelmissa, sillä neljään edelliseen vierasotteluun HPK:lle ollaan tehty kaksitoista maalia! HIFK:ta vastaan käyty ottelu oli perjantaina kokonaisuudessaan HPK:lta karmeaa katsottavaa.

KalPa on ollut HPK:lle erittäin inhottava vastustaja. Edellisestä neljästä keskinäisestä kohtaamisesta kolmesti voitto on mennyt KalPalle. Ehdottomasti tällä kerralla KalPa on syytä asettaa voittajasuosikiksi numero yksi. KalPa sai varmasti paljon itseluottamusta viikonlopusta, vaikka kotonaan KalPa hävisikin perjantaina lahtelaisia vastaan. KalPan maalivahtipeli Lahdessa oli sitä luokkaa, että kenenkään on turhaa ainakaan väittää, että KalPalla olisi ongelmia sen suhteen. KalPalla on niin paljon mahdollisuudet parempaan. Loppuun todetaan ehdottomasti, että Sami Kapanen sekä Marko Kauppinen vahvistavat tänään jälleen kotijoukkueen kokoonpanoa. Näiden pelaajien merkitystä ei tarvitse korostaa. Kotivoitto merkataan vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas