VIDEO: Kanada juhlii jääkiekon MM-kultaa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Moskovassa tutun joukkueen kultajuhlat.

Jääkiekon MM-kisat päättyivät myöhään sunnuntai-iltana Kanadan mestaruusjuhliin, kun vaahterapaidat kaatoivat Suomen maalein 2-0. Mestaruus oli jääkiekon emämaalle toinen perättäinen ja yhteensä peräti 26:s.

Kanada oli pelillisesti Suomea parempi joukkue ja voitto menikin täysin oikeaan osoitteeseen. Punapaidat pääsivät jo ensimmäisessä erässä tulostaululle Connor McDavidin maalilla eikä Suomi päässyt itse juuri tekopaikoille. Viimeisellä sekunnilla Matt Duchene laukoi 2-0-osuman tyhjään maaliin.

Suomi voitti MM-hopeaa historiansa aikana kahdeksannen kerran. Leijonat olivat voittaneet ennen loppuottelua kaikki yhdeksän otteluaan ja siten odotukset maailmanmestaruuteen olivat korkealla, mutta sunnuntaina paremmuudesta ei ollut siis epäselvyyttä. Suomella on kahdeksan MM-hopean lisäksi myös kaksi maailmanmestaruutta ja kolme pronssia.

Suomen päävalmentaja Kari Jalonen oli luonnollisesti äärimmäisen pettynyt tappioon Kanadaa vastaan, mutta hän kehui kuitenkin ansaitusti Leijonien valtavaa sitkeyttä ja taistelutahtoa.

– Jätimme kaiken jäälle. Ymmärrän, että pelaajat ovat pettyneitä. Pelaajani on rakennetut voittamaan ja tämä on heille kova isku.

– Teimme hienon matkan läpi turnauksen. Meidän pitää kuitenkin kunnioittaa lopputulosta. Olen ylpeä joukkueestani.

Suomi oli voittanut jo alkuvuoden aikana maailmanmestaruudet alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden tasolla, joten sinivalkoisilla oli historiallinen mahdollisuus voittaa ensimmäisenä maana kolme eri maailmanmestaruutta samana vuonna.

Seuraavan kerran Suomi pelaa turnauskalenteriin palaavassa World Cupissa. Maailmancup käydään Torontossa 17. syyskuuta – 1. lokakuuta. Lopulliset joukkueet nimetään tämän kuun lopulla. Suomen päävalmentajana tuossa turnauksessa toimii Lauri Marjamäki.

Katso videolta finaalin parhaat palat:

 

NHL-kaukaloissa huippuottelut jatkuvat, sillä ensi yönä San Jose Sharks matkustaa St.Louis Bluesin vieraaksi. Ottelusarja on tällä hetkellä tasatilanteessa voitoin 2-2.

Peliyhtiö Nordicbet on jääkiekkovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jääkiekkosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lue myös:
VIDEO: NHL-seura sopimukseen Martin Réwayn kanssa
VIDEO: Ruotsissa kiehuu – päävalmentaja haukuttiin pystyyn!

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa