Kanada U20 - Venäjä U20 5.1.2014 | Nuorten MM-jääkiekko

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/05/2014
Jaa tämä...

Lähtevätkö pronssiset mitalit Kanadan vai Venäjän matkaan?

Kanada U20 – Venäjä U20, merkki yli 5,5 maalia, kerroin 1,57 Nordicbet
Kanada U20 – Venäjä U20, merkki yli 6,5 maalia, kerroin 2,25 Sportingbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 2,35 | 4,70 | 2,20 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruusturnauksen ottelutarjontaa, Kanada sekä Venäjä iskevät pronssiottelussa yhteen. Ottelun voittaja tulee nappaamaan itselleen pronssiset mitalit, kun taas häviävä osapuoli ei tule saamaan mitään. Eilen pelattiin välierät ja niissähän Kanada hävisi murskalukemin Suomelle 1-5 maalein, kun taas Venäjä joutui 2-1 numeroin todistamaan ruotsalaisten olleen parempia. Nuorten maailmanmestaruusturnaus on kaiken kaikkiaan ollut erittäin runsasmaalinen. Näissä otteluissa tunnetta riittää ja sitä kautta virheitä jäällä tehdään paljon, mutta tavallaan se myös sopii tätä turnausta ajatellen. Todennäköisesti Kanada sekä Venäjä tulevat tänään tarjoamaan vauhdikkaan kohtaamisen. Pronssimitalit eivät kumpaakaan joukkuetta todennäköisesti kiinnosta, mutta toisaalta on eri asia poistua kotimaahan mitali kaulassa kuin ilman mitalia. Missään tapauksessa Kanada tai Venäjä eivät ole tyytyväisiä edes mahdolliseen kolmanteen sijaan, mutta toisaalta sekin saattaa mahdollisesti nostaa tämän ottelun maaliodotusarvoa.

Kanada sekä Venäjä ovat jääkiekossa niin aikuisissa kuin nuorissa aina mielenkiintoinen taistelupari, vaikka tässä ottelussa panoksena onkin vain tosissaan kolmas sija. Kanada sekä Venäjä ovat tottuneet kaiken kaikkiaan tässä lajissa menestymään, joten siinä mielessä tuskin kumpikaan joukkue sentään väärällä asenteella tähän otteluun lähtee. Kanada sekä Venäjä ovat pelanneet aikaisemmilla kerroilla erittäin runsasmaalisia otteluita. Joukkueiden edellinen kohtaaminen pelattiin juuri tasan vuosi sitten ja silloinhan Venäjä vei mielettömän jännitysnäytelmän jatkojen päätteeksi 5-6 maalein. Kanadan puolustus ei kokonaisuutta ajatellen missään tapauksessa jättänyt itsestään Suomea vastaan hyvää kuvaa, mutta sekin vain nostaa sitä todennäköisyyttä, että maaleja tänään nähdään. Kanada ei päässyt pelaamaan Pikkuleijonia vastaan omilla vahvuuksillaan eikä Kanadan maalivahtipelikään ollut missään tapauksessa sillä tasolla kuin Suomella. Juuse Saros voitti maalivahtitaistelussa Kanadan käytännössä sata nolla.

Tämän ottelun tulee voittamaan suurella todennäköisyydellä se joukkue, joka henkisesti on pystynyt valmistautumaan paremmin. Venäjän maalivahtipeli on todennäköisesti paremmassa kunnossa kuin Kanadan, sillä Venäjän tähtimaalivahti Andrei Vasilevski on pelannut tässä turnauksessa hyvin, vaikka finaaliin saakka hänkään ei pystynyt joukkuettaan viemään. Andrei Vasilevski on luonnollisesti saanut täysin odotetusti paljon vastuuta Venäjän maalinsuulla. Lähtökohtaisesti tähän otteluun on täysin mahdotonta lähteä ennakkosuosikkia metsästämään. Kanadalle oli varmasti hieman suurempi tappio henkisesti ajateltuna Suomea vastaan käyty kamppailu kuin Venäjälle tappio Ruotsia vastaan, sillä Kanada lähti kuitenkin Suomea vastaan otteluun ennakkosuosikkina. Kaiken järjen mukaan maaleja tullaan näkemään kentän molemmissa päissä. Yli 5,5 maalia sekä jopa yli 6,5 maalia ovat järkeviä valintoja vetokupongille mukaan. Toivottavasti jäällä ei tulla näkemään turhautumisia eli suomeksi sanottuna tappeluita, koska eilisessä Ruotsin sekä Venäjän välisessä kohtaamisessa niitä nähtiin jo tarpeeksi.

Veikkaussivut | Tuomas