Karjala-turnaus – Suomi taas kahden parhaan joukkoon?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • Kuva: AFP
  • 11/05/2015
Jaa tämä...

Leijonat lähtevät hakemaan turnausvoittoa!


Karjalaturnaus, joka pelataan nyt 21. kerran, on Suomelle ollut varsin menestyksekäs. Voitto on rapsahtanut plakkariin peräti 11 kertaa ja viisi kertaa Leijonat ovat olleet hopealla
. Pronssia ei skabasta ole vielä tullut, eikä välttämättä tarvitse tullakaan. Edellisvuodesta jäi varmasti Suomelle hampaankoloon, sillä Ruotsi purjehti turnauksen mestariksi ohi Suomen.

Kari Jalosen alun perin valitsemaan joukkueeseen on tullut muutama valitettava poisjäänti, olisi ollut mukava nähdä esimerkiksi Sean Bergenheimin nykykunto. Perataan kuitenkin joukkue tässä läpi ja katsotaan minkälaista pelaajaa on tarjolla. Tästäkin joukkueesta pelaajia tullaan näkemään Venäjän MM-kisoissa.

[interaction id=”563b17b96b4ac4d573ff1655″]

Maalivahtiosasto:

saterimetsolaKukaan ei voi varmasti kiistää etteikö kaksikolla Harri Säteri ja Juha Metsola olisi taitoja. Ja tällä kaudella -89 syntynyt kaksikko on pelannut KHL:ssä todella mainiosti.  Säterin torjuntaprosentti 94,2% on hieman parempi kuin Metsolan (93,3%), mutta nyt on mielenkiintoista nähdä miten kaksi varsin aikuisten maajoukkueen kohdalla kokematonta hallitsee kotiyleisön ja kotiturnauksen paineet. Kovia otteluita on varmasti alla, mutta yhteensä 10 A-maajoukkuepeliä voi saada räpylän tutisemaan Leijonapaidassa. Luotto tähän kaksikkoon on kuitenkin kova. Onko sitten asiaa MM-kisoihin? Se riippuu täysin mitä kauraa NHL:stä tipahtaa…

Puolustus:

Lasse Kukkonen. Tulihan se sieltä. Maajoukkuepuolustuksen ikonilla tuntuu olevan kiintiöpaikka Suomen maajoukkueessa aina kun Lasse vain haluaa. Ja jos se putki kulkee, niin mikäs siinä. Joukkueen kapteeni ja oikeutettu sellainen, ei 154 maajoukkuepeliä ole tulleet ihan sattumalta. Nyt valituista puolustajista melkoisen varma kisapassi on nimenomaan Kukkosella, Juuso Hietasella ja Sami Lepistöllä. Mikäli Anssi Salmela säilyy terveenä, myös hänen kisapassi matkaa joukkueen mukana Venäjän MM-kisoihin.

teemulaakso atteohtomaa tommikivistoMielenkiintoinen näytön paikka on kolmikolla Teemu Laakso, Tommi Kivistö ja Atte Ohtamaa. Vyöllä on useita maaotteluita ja pelejä MM-kisoissa, nyt on se kuuluisa näytön paikka. Aleksi Elorinteen valinta paikkomieheksi puolustukseen tuli varmasti suurimmalle osalle aivan puskista, sillä maajoukkueotteluiden sarakkeessa on pyöreä nolla. Mieletön mahdollisuus, peliaika tosin voi olla melko pientä.

Hyökkäys:

Kun katselee hyökkäyspelaajien ottelumääriä ja maalimääriä, voidaan kysyä että kukas ne maalit oikein tekee tässä turnauksessa? Petri Kontiolan 29 maalia on hieno lukema, mutta pari viime kautta on Konnan osalta olleet hiljaisempaa. Toisena tuleekin sitten Mika Pyörälä, mutta 106 ottelua on tuonut vain 12 maalia. Loput 11 pelaajaa ovat kaikki tehneet pelaamissaan otteluissa maksimissaan seitsemän maalia, joten nyt jos koskaan tarvitaan sitä nousua parrasvaloihin. No nyt on lupa annettu ja toivottavasti niitä maaleja tulee myös.

Tästäkin hyökkääjäporukasta varmasti osa pelaa kevään MM-kisoissa, lähimpänä kisapaikkaa ovat varmasti luottopelaaja Petri Kontiola, hienon kauden jo nyt pelannut Oskar Osala ja härkämäinen Teemu Hartikainen. Näyttöjä tarvitaan etenkin Jarno Koskirannalta, Pekka Jormakalta, Tomi Salliselta ja Tommi Huhtalalta. Hyökkääjistöstä löytyy Jaloselle mainioita pelinappuloita rakentaa maalintekoketjuja ja sitten rouhijaketjuja, joten roolitus lienee tämänkin joukkueen avainasioita.

komtiola pekka-jormakka tuomaskiiskinenLiigan seuraajille on mielenkiintoista nähä miten Tappara-kaksikko Jani Lajunen ja Kristian Kuusela pärjäävät maajoukkuetasolla, samat sanat voi sanoa Lukossa pelaavasta Toni Koivistosta. Maalintekoon pysyy myös Ruotsissa pelaava Tuomas Kiiskinen. Vähiten tästä joukkueesta maajoukkuepelejä on Jani Lajusella (7) ja eniten Konna Kontiolalla (104). Verrattuna muiden maiden joukkueisiin, Suomella on kuitenkin varsin kokenut joukkue.

Vedonlyöntiä turnauksesta

Turnauksen vedonlyönti käy jo kuumana ja sitä se tulee olemaan koko viikonlopun ajan. Pelit alkavat jo tänään torstaina ja yhteensä kuusi ottelua tarjoaa varsin mainion paketin kaikille vedonlyönnin ystäville. Turnauksen peleistä voi lyödä vetoa ennen ottelua ja otteluiden aikana live-vedon avulla. Karjala-turnauksen ottelut ovat tällä kertaa YLE:n välitettävinä, joten kotijännäreitä on taatusti enemmän.

Vedonlyöntitoimistot ovat laittaneet ensimmäiseen otteluun kertoimet Suomen maalintekijöistä ja pienin kerroin on Tuomas Kiiskisellä (4.35). Kakkosena Toni Koivisto (5.00) ja kolmosena Pekka Jormakka ja Petri Kontiola (5.20). Pääasia kuitenkin lienee että joku ne Suomen maalit tekee.

Lyö vetoa maalintekijöistä Unibetillä – suoraan sivulle täältä 

NordicBet tarjoaa tonnin

NordicBetin Karjala-turnauksen kampanjassa on tarjolla yhteensä 2000 euron palkinnot viidelle parhaalle tietäjälle. Osallistuminen on helppoa, kerrot vain kampanjasivuilla kuuden ottelun merkit (1X2), Suomen turnauksessa tekemät maalit ja oman NordicBetille antamasi sähköpostiosoitteen. Parhaalle tietäjälle on tarjolla 1000 euroa, kakkoselle 500 euroa, kolmoselle 300 ja 4. ja 5. saavat kumpikin satasen. Ja osallistuminen on kaiken lisäksi ilmaista, joten ei muuta kuin mene NordicBetille ennen illan ottelua!

Lue viimeisimmät vinkit ja hae kertoimet turnauksen otteluihin:

Karjala-turnaus: Suomi – Venäjä 5.11.2015 klo 18.30
Karjala-turnaus: Ruotsi – Tshekki 5.11.2015 klo 20.15