Kärpät - HIFK 24.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Hurjavireinen HIFK matkustaa Ouluun.

Kärpät – HIFK, merkki 2, kerroin 4,00 Unibet
Kärpät – HIFK ML, merkki 2, kerroin 2,95 Nordicbet

Unibetin kertoimet otteluun 1,70 | 4,30 | 4,00 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan kierroksen huippuottelussa yhteen iskevät Kärpät sekä Helsingistä vieraaksi saapuva HIFK. Sarjataulukossa Kärpät on ensimmäisenä, kun taas HIFK löytyy viidenneltä sijalta. Tässäkin ottelussa panokset ovat oikeastaan melko suurta luokkaa, vaikka Kärpät tuleekin runkosarjan voittamaan sekä HIFK lähinnä keskittymään pitämään itsensä kuuden parhaan joukossa. Kärpät voitti edellisellä kierroksella Pelicansin 1-5 maalein, mutta on syytä ottaa huomioon, että muuten oululaisilla on ollut vaikeaa. Kahdeksasta edellisestä ottelustaan Kärpät on varsinaisella peliajalla pystynyt saalistamaan ainoastaan kolme voittoa. Kärpät pelasi kylläkin viime vierasottelussaan Tampereella todella hyvin, mutta ensimmäistäkään pistettä oululaiset eivät saaneet matkaansa. Kärppien tilanne ei ole itseasiassa matkustamisenkaan suhteen helppo, sillä viime aikoina oululaiset ovat joutuneet matkustelemaan todella paljon.

HIFK on noussut kuin hetkessä Liigan kuumimpien joukkueiden listaan – viisi edellistä ottelua ovat tuottaneet vierasjoukkueelle peräti neljä voittoa! HIFK voitti edellisellä kierroksella HPK:n 2-1 maalein, mutta tuossa ottelussa suurimmaksi puheenaiheeksi nousi hyvinkin epätasainen tuomarityöskentely. HIFK nappasi joka tapauksessa hämeenlinnalaisilta äärimmäisen merkittävän voiton. Ville Husso pelasi hämeenlinnalaisia vastaan suomeksi sanottuna huikean ottelun. Pelillisesti HIFK oli ajoittain eilen todella ahtaalla, mutta toisaalta tässä vaiheessa tulokset merkkaavat ja vierasjoukkueella onkin laittaa maalille Liigan yksi parhaimmista maalivahdeista. Teemu Ramstedt teki HPK:ta vastaan ensimmäisen esiintymisensä vierasjoukkueen vahvuuteen ja hänestä tuleekin olemaan helsinkiläisille jatkoa ajatellen huomattavasti hyötyä. Teemu Ramstedtin pelisilmä on huippuluokkaa ja sitä kautta esimerkiksi erikoistilannepelaamiseen hän tuo juonikkuutta.

Kärpät on ollut viime otteluissaan pelilliseltä ihmeeltään paremmassa kunnossa kuin vielä noin viikko tai kaksi sitten, mutta kotijoukkuehan on joutunut viime aikoina todella rajujen loukkaantumisten kohteeksi. Kärpät on ehtinyt viime päivinä menettämään lähinnä jonkinlaisten virusten takia vahvuudestaan esimerkiksi Jari Viuhkolan, Tomi Karhusen sekä Atte Ohtamaan. Kärpät on luonnollisesti poissaoloista huolimatta tämän ottelun ennakkosuosikki, mutta nyt jos koskaan HIFK:lla olisi mahdollisuudet taistella realistisesti vierasvoiton metsästämisestä. HIFK:n peli-ilmeen tulee olla raikkaampi eiliseen otteluun verrattuna, mutta toisaalta oululaiset eivät ole olleet samanlaisessa pelivireessä kuten aikaisemmassa vaiheessa. Mielenkiintoistahan on myös se, että HIFK on ollut joukkueena juuri Kärpille vaikea vastustaja. Periaatteessa menneisyydellä ei ole tässä kohdassa merkitystä, mutta HIFK on siitä huolimatta voittanut joukkueiden viidestä edellisestä kamppailusta peräti kolme. HIFK taistelee tiukasti selviytymisestä kuuden parhaan joukkoon, joten vierasvoitolle tarjotut upeat kertoimet on syytä poimia vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas