Kärpät - HPK 2.11.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 11/02/2013
Jaa tämä...

Liigan kuumin joukkue isännöi Oulussa HPK:ta.

Kärpät – HPK, merkki 1, kerroin 
Kärpät – HPK (+1), merkki 1, kerroin 

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,40 | 5,20 | 5,95 

 

 

Jääkiekon Liigaa, Oulussa yhteen iskevät Kärpät sekä Hämeenlinnasta vieraaksi saapuva HPK. Joukkueiden tilanteet ovat täysin erilaiset ottelun alla, sillä Kärpät on jo niin suuressa voittoputkessa, että ei mitään rajaa. Kärpät hakee tänään kolmattatoista peräkkäistä voittoaan, joten se kertoo kaiken olennaisen Kärppien tilanteesta. Kärpät voitti viimeksi SaiPan Lappeenrannassa voittomaalikilpailussa 4-5 maalein. Voidaan sen verran mainita Kärppien tekemisestä kotona, että edellisestä viidestä kotiottelustaan Kärpät on ensinnäkin voittanut jokaisen sekä samalla toisekseen näissä otteluissa varsinaisella peliajalla Kärpät on viimeistellyt vaatimattomasti 25 maalia! Kaksi edellistä kotiotteluaan Kärpät on voittanut 10-0 yhteismaalein.

HPK on edellisestä neljästä ottelustaan saalistanut kaksi voittoa, mutta oikeastaan HPK:n tilanne ei juurikaan kehuja ansaitse. Viime kierroksella HPK hävisi kotonaan JYPiä vastaan 1-3 maalein. HPK on varsinaisella peliajalla edelliseen neljään otteluun viimeistellyt käsittämättömästi kolme maalia. Sillä tavalla voittaminen on kohtalaisen vaikeaa. Jääkiekkokin on maalintekopeli eikä Hämeenlinnassa löydy tällä hetkellä pelaajia, jotka laittaisivat illasta toiseen kiekkoa reppuun. Kärpiltä tälläisiä ratkaisijoita löytyy sen verran paljon, että Kärpät on syytä nostaa suurimmaksi mestarisuosikiksi. Materiaaliltaan Kärpät on ehdottomasti Liigan parhaimmistoa yhdessä Jokereiden kanssa eikä HPK:lla ole missään tapauksessa vastausta tähän, vaikka Teemu Rinkinen siirtyikin vierasjoukkueen kokoonpanoon. 

Erikoistilannepelaaminen on yksi suurimmista asioista, jolla tämä ottelu viimeistään tulee kääntymään kaiken järjen mukaan Kärppien eduksi. Kärppien ylivoimatehokkuus on Liigan parhaimmistoa, HPK:n tilanne on täysin samanlainen, mutta listan toisessa päässä. HPK tarvitsee oikeastaan noin kolme kertaa enemmän ylivoima-aikaa maalintekoon kuin Kärpät. Se kertoo vain siitä, että HPK:lta puuttuvat täysin ratkaisijat. Teemu Rinkinen pystyy parhaimmillaan olemaan sellainen, mutta Kärppien vieraana HPK on todennäköisesti silti vailla mahdollisuuksia. HPK:lla maalivahtipeli on ollut kunnossa, mutta sillä pelkästään otteluita ei voiteta. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että Kärpät porskuttaa täysin omassa luokassaan. 

Veikkaussivut | Tuomas