Kärpät - TPS 14.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

TPS metsästämään jatkoa voittoputkelleen Kärppien vieraaksi.

Kärpät – TPS, merkki 2, kerroin 6,20 Unibet
Kärpät – TPS ML, merkki 2, kerroin 4,50 Bet365
Kärpät – TPS (+1), merkki 2, kerroin 2,90 Betsson

Unibetin kertoimet otteluun 1,38 | 5,40 | 6,20 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sarjataulukossa viimeisenä oleva TPS on nostanut omaa tekemisen tasoaan viime aikoina valtavalla tavalla – vaikkakin edelleen turkulaiset ovat saaneet mediassa valtavasti kuraa niskaansa. Faktaa on kuitenkin se, että TPS on ”hurjassa” kahden ottelun mittaisessa voittoputkessa sekä toisekseen turkulaisten peli-ilmeestä huomaa sen, että mitään Turussa ei olla luovutettu jopa pudotuspelien suhteen. Tänään TPS matkustaa jääkiekon Liigan ottelussa Ouluun testaamaan Kärppien päivän vireen. Kärppien tilanne on tällä hetkellä sellainen, että nyt jos koskaan TPS:llä on mahdollisuus horjuttaa Liigan suurinta mestarisuosikkia. Lauri Marjamäen ryhmällä on menossa jonkinlainen kriisi. Edellisellä kierroksella KalPa voitti Kuopiossa Kärpät 3-2 maalein ja muutenkin viisi edellistä ottelua eivät ole tuottaneet varsinaisella peliajalla kotijoukkueelle voittoakaan. Kärppien viime aikojen heikko maalivahtitilanne on vaikuttanut selkeästi koko joukkueen toimintaan.

TPS:n peliesitykset vaihtelevat otteluiden sisällä edelleen todella paljon, mutta kaksi asiaa on nostettava esille. Ensimmäinen asia on se, että Fredrik Norrena on ollut viime aikoina TPS:n maalilla hurjassa pelivireessä. Kahteen edelliseen otteluun TPS:lle ollaan yhteensä tehty ainoastaan yksi maali. Toinen asia on se, että TPS on aidosti alkanut luottamaan omaan tekemiseensä. TPS:llähän ratkaisijoita on aivan tarpeeksi otteluiden voittamiseksi. Turkulaisilta löytyy esimerkiksi Dan Sexton sekä muita laadukkaita pelaajia. Kai Suikkanen on pystynyt luomaan Turkuun tilanteen, jossa vierasjoukkueen pelaajat ovat alkaneet uskomaan siihen, että kelkka voidaan edelleen kääntää. Turussa tilanne on ilman muuta kokonaisuutta ajatellen todella synkkä, mutta hanskoja on turhaa heittää tiskiin. Kai Suikkanen on mies isolla M-kirjaimella eikä Turussa olla missään tapauksessa luovutettu.

Kärpät lähtee edelleen otteluun kuin otteluun ennakkosuosikkina, mutta tällä hetkellä kotijoukkueen pelaamisesta paistavat inhimmilliset virheet ja sitä kautta Kärpät antaa periaatteessa omalla toiminnallaan mahdollisuudet joukkueelle kuin joukkueelle voittojen metsästämiseksi. Kärpät ei muutenkaan tule saamaan sairaslistan osalta apua verrattavissa TPS:n tilanteeseen, sillä tämän hetken tiedon mukaan vierasjoukkueella ei ole lainkaan uusia loukkaantumisia. TPS:n yksi selkeä syy viime aikojen onnistumisille on ollut varmasti se, että loukkaantumisia ei ole ollut. TPS on menettänyt tarpeeksi pelaajia muihin seuroihin Francis Parén johdolla, joten uusia pelaajia turkulaiset eivät enään loukkaantuneiden listalle tarvitse. Mielenkiintoinen pointti vihjeen loppuun on se, että TPS on ollut joukkueena Kärpille vaikea vastustaja. Joukkueiden viidestä edellisestä kohtaamisesta vain kerran voitto on varsinaisella peliajalla mennyt Kärppien eduksi. Liigassa ei tälläkään kaudella tasoerot muutenkaan ole tätä luokkaa. Tällä kerroinasettelulla TPS saadaan helposti pelattavaksi kohteeksi.

Veikkaussivut | Tuomas