Kataja sensaatiomaisesti EuroChallengen lohkovaiheeseen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 10/03/2012
Jaa tämä...

Kataja pudotti turkkilaisen Aliaga Petkimin ja eteni lohkovaiheeseen.

Vuoden yksi suurimmista suomalaispalloilu -sensaatioista tapahtui juuri eilen illalla. Joensuun Kataja tiputti EuroChallengen kamppailussa turkkilaisen Aliaga Petkimin ja vieläpä turkkilaisten kotikentällä! Voitto tarkoittaa sitä, että Kataja tulee etenemään EuroChallengen lohkovaiheeseen ja se on suomalaiselta koripallojoukkueelta upea suoritus.

Lähtökohtaisesti otteluparissa oli vain yksi suuri suosikki ja se ei missään tapauksessa ollut Kataja. Jo heti kotiottelussa Kataja onnistui yllättämään turkkilaiset, mutta eilen vierasvoitto Turkissa oli jo jotain käsittämätöntä usean tuhannen kotijoukkueen kannattajien silmien edessä. Katajan voiton arvoa vain nostaa muutenkin se, että Katajalta oli sivussa tärkeä Vesa Mäkäläinen sekä Sami Lehtoranta sai usean virheen heti ottelun alussa. Jermaine Flowers pussitti hurjaan tahtiin kolmosia. Jos Korisliigassa niin tekisi, siitä olisi turhaan tehtävä mitään suurta juttua, mutta tälläisessä vierasottelussa sitä voidaan pitää hurjana suorituksena.

Onko EuroChallenge arvostettu turnaus? Todellakin on. Kyseessä on turnaus, jossa mukana on useita huippuseuroja. Mukana ovat suomalaisista nyt tällä kertaa niin Kataja mutta myös Tampereen Pyrintökin taistelee samassa turnauksessa. Varsinkin Pyrinnön alkulohko on sellainen, että siitä on kaikki mahdollisuudet tamperelaisilla mennä jatkoon. Ainakin kahdeksan parhaan joukkoon on hyvinkin mahdollista jopa molemmilla joukkueilta yltää ja siitä ei olekaan pitkä matka Final Fouriin. 

Myös Korisliigan ensimmäinen ottelukierros pelataan tänään! Veikkaussivut tarjoaa vihjeen kamppailusta KTP-Basket – Kouvot!

Veikkaussivut | Tuomas