Kauden tilastoykkönen selätettiin naisten keihäsfinaalissa! | Yleisurheilu

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Isäntämaan suureksi harmiksi Maria Abakumova ei suurista odotuksista huolimatta yltänytkään kaikkein kirkkaimmille mitaleille. Myös pikaviestifinalistit saatiin selville, eikä dramatiikalta vältytty tälläkään kertaa.

Naisten keihäsfinaalissa nähtiin aikamoinen yllätys, kun kauden tilastoykkönen Maria Abakumova jäi Australian Kimberley Micklen ja Saksan Christina Obergföllin taaksen vasta pronssille. Oberföll tinttasi toisella heittokierroksella jopa 69,05 -metrisen hirmukaaren, eikä muista ollut enää haastajiksi.

Micklen hopeaheitto (66,25) syntyi niin ikään toisella kierroksella. Abakumova heitti ensimmäisellä yrityksellään 65,09 eikä pystynyt enää tuon jälkeen parempaan.

Naisten pikaviestin alkuerien nopeimmista ajoista vastasi odotettu kaksikko. Yhdysvaltain pitäessä kovinta vauhtia ajalla 41,82 seurasi Jamaika heitä vain viiden sadasosan päässä. Alkuerien kolmanneksi parhaasta ajasta vastasi Ranska (42,25).

Ensimmäisessä alkueräryhmässä juosseet Saksa ja Nigeria hylättiin yhdessä kakkoserän Bahaman kanssa. Toisessa juoksuryhmässä nähtiin vielä lisädramatiikkaa, kun hyvässä johdossa juosseen Ukrainan viimeinen vaihto meni täysin metsään. Ukrainalaiset saivat suoritettua vaihtonsa sallitusti, mutta joukkueen vauhti hidastui niin paljon, että tuloksena oli vasta erän kolmas sija. Lopulta Ukraina sijoittui alkuerien yhdeksänneksi jääden näin ensimmäisenä joukkueena ulos naisten pikaviestifinaalista.

Yhdysvallat piti kovinta vauhtia myös miesten pikaviestin alkuerissä ajalla 38,06. Iso-Britannia, Saksa ja Jamaika jakoivat seuraavat sijat ollen vain viiden sadasosan sisällä keskenään.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut

 

Ukrainalaisjoukkueen fanikatsomo sekosi – Katso video!

Päivän vetovihjeet!