Video: Milloin Kenia saa oman NHL-tähden?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Youtube
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Jääkiekkoa on perinteisesti pidetty Suomen oma kansallisena urheilulajina. Suomi onkin maiden kuten Ruotsin, Venäjän, Tshekin ja Kanadan kanssa dominoinut perinteisesti maailman lätkäkenttiä. Laji ja kiinnostus jääkiekkoa kohtaan ovat kuitenkin levinneet viime vuosina kiihtyvään tahtiin Pohjois-Amerikan ja Manner-Euroopan ulkopuolelle.  

Hyvinä esimerkkeinä jääkiekon levinneestä kiinnostuksesta voidaan pitää muun muassa Etelä-Korean valtion suunnitelmia tuoda joukkue pelaamaan Mestikseen, ennen maan isännöimiä vuoden 2018 talviolympialaisia. Ja esimerkiksi Kiekko-Vantaan joukkueessa vierailikin jo muutamia Etelä-Korealaisia pelaajia.

Toinen vahva esimerkki siitä miten Aasian maanosa on nousemassa mukaan lätkämaailmaa on kesäkuun lopussa NHL-draftissa nähty historiallinen varaus. NHL-seura New York Islanders nimittäin varasi joukkueeseensa historian ensimmäisen kiinalaispelaajan Andong Songin varausnumerolla 172. Eräs suomalainen jääkiekkotoimittaja totesikin pian varauksen jälkeen, että vuosikymmenen päästä voi olla edessä se tilanne jossa Kiinasta nousee enemmän pelaajia taalaliigaan kuin Suomesta.

Myös perinteinen jalkapallomaa Iso-Britannia on saanut houkuteltua kuluvan kahden vuoden aikana kohtalaisen kovia pelimiehiä omaan kansalliseen EIHL sarjaansa. Veikkaussivut.com uutisoikin brittiensaarien imusta jo aiemmin, ja kattavan jutun voit lukea tästä.

Afrikkakin haluaa osaksi lätkäperhettä

Viimeisimpänä maanosana jääkiekosta on innostunut Afrikka. Tietyistä sääolosuhteista johtuen maanosan valtiossa on vaikeuksia päästä pelaamaan oikealla jäällä, mutta sen sijaan rullakiekosta on tullut monessa maassa todella suosittu laji. Varsinaisia jäähallejakaan Afrikassa ei ole, mutta jäädytettyjä jäitä löytyy muutamista ostoskeskuksista ja hotelleista.

Jääkiekkoa rakastava ja sen puolesta puhuva yhteisö Hockeytutorial kävikin vuoden vaihteessa tutustumassa jääkiekkokulttuuriin Afrikassa sen lähinnä kestävyysjuoksusta tunnetussa valtiossa Keniassa. Porukan kuvaaman videopätkän viesti onkin hyvin selkeä: Olet sinä mistä tahansa kotoisin, on sinun varusteesi millaiset tahansa, olet rodultasi, iältäsi tai sukupuoleltasi mitä tahansa, niin lätkä on silti lätkää. Ja nämä Kenialaiset rakastavat jääkiekkoa sydämensä kyllyydestä, vaikka pelipaikkana toimiikin ”vain” Kenialaisen hotellin kellarikerros.

Ohessa muutaman minuutin mittainen lyhyt dokumentti Hockey in Kenia, joka on eittämättä katsomisen arvoinen. Kuka tietää jos joku näistä videolla pelaavista kenialaisista nähtäisiin vielä ammattilaiskentillä Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa?

Lue myös:

Saipa jatkoi jenkkihyökkääjän sopimusta!

KooKoo vahvisti Tappara-hyökkääjän sopimuksen!

Muista myös katsomassa jalkapallon Gold Cup vihjeet, ja lyömässä vetoa suosikkipuolesta esimerkiksi Unibetin sivuilla.

 

betway