Virolaisjoukkue pyrkii KHL:ään jo ensi kaudeksi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Venäjän kiekkoliigaa saatetaan nähdä pian Tallinnassakin.

Jääkiekon KHL on jälleen laajentumassa eri puolille Eurooppaa. Virolaisseura KH Ilves on mahdollisesti seuraava joukkue, joka tulee pelaamaan maailman toiseksi kovimmassa kiekkosarjassa. Tallinnalaisseuraan ei kuulu toistaiseksi ainuttakaan pelaaja, mutta seuran onkin pitkän tähtäimen tavoitteena on kasvattaa virolaisnuorten ja lasten kiinnostusta jääkiekkoiluun, jotta KHL:ssä pelaavaan edustusjoukkueeseen voitaisiin kiinnittää useampia virolaisia pelaajia.

–  KHL -joukkueessa on oltava vähintään viisi kotimaista pelaajaa. Virosta on lähtenyt maailmalle koko ajan hyviä pelaajayksilöitä, joten tuon tavoitteen saavuttaminen ei ole ongelma, kertoo KH Ilveksen edustaja Heino Enden Ylelle. Enden tunnetaan entisenä koripalloilijana, joka oli voittamassa aikoinaan maailmanmestaruutta Neuvostoliiton joukkueessa vuonna 1982.

Rahoitus vaikuttaa lupaavalta

Tallinnalaisseuran toiminnan rahoittamisesta vastaisi kansainvälinen liikemiesryhmä. Yksistään venäläisen rahan voimalla seura ei kuitenkaan aio hänen mukaansa ryhtyä toimimaan.

KH Ilveksen budjetista ei kerrota vielä mitään, mutta KHL-hanketta hanketta tukevat myös Viron jääkiekkoliitto, olympiakomitea sekä Tallinnan kaupunki, jonka omistuksessa on hiljattain valmistunut Tondiraban jäähalli.

– Olemme laskeneet, ettei hallissa tule esintymään yleisöpulaa KHL-pelien aikana. Esimerkiksi meitä lähellä olevista KHL-kapungeista eli Helsingistä, Riiasta, Pietarista ja Moskovasta on Tallinnaan helppo tulla. Lisäksi Virossa on melkoinen kiinnostus jääkiekkoa kohtaan. Toistaiseksi ovat vain puuttuneet huippuottelut, joita voisi tulla katsomaan, sanoo Enden.

Hanke vuoti julkisuuteen etuajassa

Ende ei pidä siitä, että virolaisten hanke vuosi julkisuuteen ennen aikojaan. Lue Veikkaussivujen edellinen uutinen asiasta tästä. Se piti julkistaa vasta KHL:n johdon tekemän päätöksen jälkeen.

Seuran nimeksi valittiin Endenin mukaan KH Ilves siksi, että eläin, jonka nimi on myös viroksi ilves, elää täällä ja sillä ovat terävät kynnet ja hampaat. Seuralla ja Tampereen Ilveksellä ei ole keskenään tekemistä.

SM-liigassa pelataan torstaina yksi ottelu, kun Rauman Lukko matkustaa JYPin vieraaksi. Lisäksi KHL-kaukaloissa Jokereiden vieraana toimii HK Sotshi.

Peliyhtiö Guts tarjoaa jääkiekkosarjoihin erinomaiset kertoimet ennen otteluita kuin livevedonkin puolella.

Lähde: Yle

Lue myös:
Esa Lindell pelaa loistavaa kautta AHL:ssä
NHL-blogi: Filppulalta upea ratkaisu rankkareilla

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa