Korisliiga 2012-2013 käyntiin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

Keskiviikkona käyntiin Korisliigan 73.pelikausi!

Korisliigan faneille hyviä uutisia – tulevana keskiviikkona pyörähtää liiga vihdoin käyntiin. Liigakausi pelataan tällä kertaa kahdentoista joukkueen nelinkertaisena sarjana. Pudotuspeleihin selviytyvät kahdeksan parasta joukkuetta. Ensimmäisen kierroksen ottelutarjontaan mahtuvat heti mielenkiintoiset kamppailut mm. niin Kotkasta KTP-Basketin kohdatessa Kouvolan Kouvot kuin myös uuden päävalmentajansa alaisuudessa pelaavan Tampereen Pyrinnön matkaavan uuden tulokkaan, Lapuan Korikobrien vieraaksi. 

Tällä kaudella mestariehdokkaat ovat melko pitkälti samat kuin viime kaudella. Loimaalta tuleva Nilan Bisons on myös tällä kaudella erittäin vahva joukkue, joten kolmikko Joensuun Kataja-Pyrintö-Bisons tulee olemaan hurja kolmikko taistelussa SM-kullasta.

Materiaalin puolesta suurin mestarisuosikki lienee kuitenkin edelleen Tampereella, tosin yksi suurimmista muutoksista Pyrinnön osalta tapahtui valmentajan kohdalla, kun Pieti Poikola siirtyi sivuun ja tilalle asteli Ville Tuominen. Kyseessä on kuitenkin loistava valmentaja tähän liigaan, joten on aivan selvää, että Pyrintö tulee olemaan tälläkin kaudella taistelemassa SM-kullasta! Katajan kohdalla menestystä on tullut heti myös kansainvälisissä otteluissa ja Jukka Toijalan jatkaminen Joensuussa on seuralle erinomainen asia. Muuten mainittakoon ehdottomasti juuri Katajan osalta erittäin tärkeiden Petri Virtasen, Sami Lehtorannan sekä Antti Kanervon jatkamiset Joensuussa. Ulkomaalaisten kohdalla Joensuussa luotetaan ainakin näin alkukaudesta Johnell Smithin, Jonte Flowersin sekä Jerald Fieldsin taitoihin. Onkin muutenkin aivan selvää, että eniten Suomen maajoukkueenkin pelaajia löytyvät juuri kolmesta ”suurseurasta”. 

Liigassa on tällä kertaa kaksi uutta joukkuetta. Forssasta tuleva FoKoPo on materiaaliltaan yhdessä Korikobrien kanssa kenties liigan heikoimmat, joten menestystä lienee kyseisten seurojen kohdalla vaikeaa odottaa. Kun kahdeksan joukkuetta selviytyvät keväällä pudotuspeleihin, jäljelle jää kolmen ”suuren” jälkeen seitsemän seuraa, jotka taistelevat lopuista pudotuspelipaikoista. Lyhyesti sanottuna kahden uuden tulokkaan materiaali on niin heikko, että paljon saa tapahtua pudotuspelipaikan saavuttamiseen. 

Veikkaussivut | Tuomas