Leiden - Kataja 17.12.2013 | EuroChallenge

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Pelaako Kataja itsensä EuroChallengen pudotuspeleihin?

Leiden – Kataja, merkki 2, kerroin 2,00 Bet365

Bet365:sen kertoimet otteluun 1,75 | 2,00 PELAA TÄSTÄ

 

 

Koripallon EuroChallengen alkulohkot pelataan päätökseensä tänään, Hollannissa yhteen iskevät Leiden sekä Joensuusta vieraaksi saapuva Kataja. Kataja nousee tässä kohteessa järkeväksi peli-ideaksi, vaikka lohkon toisessa ottelussa Choletin sekä Bakken Bearsin välillä tarvitaan apuja, jotta Leiden tai Kataja voivat edelleen jatkopaikan saavuttaa. Leiden on pelannut tähän mennessä surkean turnauksen, sillä kotijoukkue on pystynyt saalistamaan vain yhden voiton. Kataja hävisi edellisellä kierroksella Bakken Bearsille erittäin tiukassa taistelussa 66-68 numeroin. Tuo ottelu ja siitä koettu tappio vei Katajan siihen tilanteeseen, että tänään on ehdottomasti Leiden voitettava ja sen jälkeen katsottava, että kuinka lohkon toisessa ottelussa on käynyt.

Ville Tuomisen valmentama Bakken Bears viimeisteli edellisellä kierroksella Katajaa vastaan voittokorin kaksi sekuntia ennen loppua. Se oli Katajalle kaiken kaikkiaan enemmän kuin kova paikka. Otteluhan oli oikeastaan suurimman osan ajasta äärimmäisen tasainen. Tanskalaiset saivat kolmannen neljänneksen aikana yliotteen, mutta toisaalta Katajan kokeneet pelaajat kuten Petri Virtanen toivat joensuulaiset jälleen mukaan otteluun. Kataja on varmasti tuosta ottelusta ottanut opikseen, sillä olihan ottelun ratkaisu enemmän kuin dramaattinen. Kataja oli viimeksi Pyrinnön vieraana muutama päivä sitten melko täysin vastaantulija, mutta toisaalta Katajan keskittyminen on ollut useamman päivän ajan pitkälti varmasti jo tässä ottelussa.

Leidenin sekä Katajan ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Joensuussa ja sehän päättyi Katajan murskavoittoon peräti 77-63 numeroin. Tuossa ottelussa Kataja oikeastaan ratkaisi kamppailun edukseen viimeisellä neljänneksellä. Leidenin tilanne jatkopaikan suhteen alkaa olla täysin mahdoton, joten kotijoukkueen motivaatio ei välttämättä ole parhaalla mahdollisella tasolla. Leiden on ollut viime aikoina juuri kotonaan suhteellisen vahva, mutta toisaalta Kataja menee tästä kaksikosta jatkoon, jos jompi kumpi on realistisesti sanottuna menossa lainkaan. Viisi edellistä kotiottelua ovat Leidenille tuottaneet neljä voittoa, mutta tällä kerralla lähtökohtaisesti Kataja nostetaan ehdottomasti vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas