Leijonien valmennustiimissä muutoksia - mestarivalmentaja sivuun!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki siirtyy sivuun Leijonien valmennustehtävistä.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmennustiimi kokee muutoksen. Päävalmentaja Kari Jalosen ryhmään liittyy uutena henkilönä Jukka Rautakorpi, joka toimii samalla Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön joukkuepelien vastuuvalmentajana.

Rautakorpi korvaa tehtävässä Lauri Marjamäen, joka ei jatka sinivalkoisten valmennustehtävissä. Hän toimi apuvalmentajana vuodesta 2013 lähtien. Marjamäki jatkaa yhä kuitenkin oululaisseuran penkin takana.

Marjamäki on saavuttanut kiitettävästi menestystä urallaan. Hän on valmentanut menestyksekkäästi Kärppiä vuodesta 2013 lähtien. Ennen Jalosen aikakautta hän toimi Sotshin olympiaturnauksessa Erkka Westerlundin apuna. Seurajoukkueita oululaisryhmän lisäksi Marjamäki on ehtinyt luotsaamaan Bluesia vuosina 2007-2013. Espoolaisseuran kanssa Marjamäki voitti kahdesti hopeaa.

38-vuotiaalle päävalmentajalle viime kausi oli äärimmäisen rankka. Suomen Maajoukkueen lisäksi hän valmensi Kärpät aina Suomen mestaruuteen saakka ja CHL:ssäkin ryhmän välieriin saakka.

Rautakorvella suuri palo valmentamiseen ja lajiin

Rautakorpi on toiminut päävalmentajana SM-liigassa Tapparassa, Lukossa ja HPK:ssa. Lisäksi hän on valmentanut KHL:n puolella Amur Habarovskia, ruotsalaisseura Leksandia ja Suomen juniorimaajoukkueita.

– Tässä yhdistyy moni asia, mutta ennen kaikkea A-maajoukkueen valmennuspesti mahdollistaa jääkiekon lippulaivan arjessa olemisen Olympiakomitean joukkuepelien vastuuvalmentajan tehtävänkuvassa, Rautakorpi kertoi nimityksestään Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

– Pidän erinomaisena asiana että huippu-urheiluyksikön asiantuntijat ovat mahdollisimman lähellä urheilijoita ja urheilun arkea. Rautakorpi jatkaa normaalin tapaan työtään Olympiakomiteassa ja olemme rytmittäneet hänen työvuotensa niin, että se mahdollistaa myös toimimisen A-maajoukkueen tiimissä, huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski kommentoi.

– Minulla on suuri palo valmentamista ja lajia kohtaan. Odotan innolla uutta pestiä, pelaajistosta suuri osa on tuttuja joko Nuorten maajoukkueista tai Liigasta. A-maajoukkueen pelit alkavat vasta marraskuussa, mutta valmennuksen osalta työt ovat Jalosen johdolla jo hyvässä vauhdissa, Rautakorpi sanoi.

Kari Jalosen valmennustiimiin kuuluvat lisäksi Ville Peltonen, Ari Moisanen ja Marko Ojanen.

Jalonen arvostaa suuresti nuoremman kollegansa työtä maajoukkueessa.

– Loistava panos. Latelle iso kiitos siitä, että on ollut Leijonissa kaksi vuotta auttamassa omien Kärpät-kiireiden ohella, Jalonen tunnustaa.

– Haluamme kiittää A-maajoukkueen nyt jättävää Lauri Marjamäkeä hienosta työstä Leijonissa, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen päätti.

Jääkiekkoliigat käynnistyvät lähiaikoina. Peliyhtiö Nordicbet tarjoaa tuttuun tapaan loistavat kertoimet eri kiekkoliigoihin.

Lähde: Jääkiekkoliiton tiedote

Lue myös:
Tuukka Raskin harteille kasataan jälleen iso vastuu ensi kaudella!
Lista: Jääkiekkokaulaloiden hurmurit!

unibet