LIIGA: HIFK lähtee Kanada-malja jahtiin Ari-Pekka Selinin johdolla

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Kotimaisen jääkiekon ykkössarja Liiga alkaa 08.09.2017. Heti avauskierroksella on täysi rähinä päällä seitsemän ottelun voimin. Löytyykö Tapparalle tällä kaudella haastajaa, floppaako Lukko jälleen ja miten pärjäävät TPS sekä HIFK? Veikkaussivut.com laittaa nyt vielä ennen kauden alkua jokaisen Liigajoukkueen halki, poikki ja pinoon kausiennakoiden muodossa.

Tämän päivän ennakossa tutustutaan Stadin ylpeyteen, punaisiin pahoilaisiin, Helsingin IFK:hon. Antti Törmäsen tiimalasista loppui hiekka ja nyt Helsingissä haetaan menestystä 120-vuotis juhlakaudella Ari-Pekka Selinin komennossa.

HIFK:n viime kausi

Helsingin IFK:n viime kausi oli melkoista vuoristorataa. Joukkue pelasi paikoitellen todella huonosti ja se kärsi useaan otteeseen kauden mittaan pahoista loukkaantumissumista. Suurin kritiikki kohdistui tietenkin joukkueen päävalmentajaan Antti Törmäseen, ja vuoden -95 maailmanmestarille vaadittiinkin kauden aikana potkuja niin lehdistön, fanien kuin oman organisaation sisältäkin. Mies sai kuitenkin hallituksen ylimääräisessä kokouksessa luottamuksen jatkaa kauden loppuun asti, ja jälkeenpäin tarkasteltuna se oli varmasti oikea ratkaisu. HIFK sijoittuikin lopulta Liigassa neljänneksi hävittyään JYP:lle pronssiottelun jatkoajalla lukemin 6-5. Ei huonosti seuralta joka lähti kevääseen säälipleijareista sijalta 9. voitettuaan runkosarjassa vain 22 ottelua varsinaisella peliajalla.

 

Uudet pelaajat

HIFK on ollut pelaajahankintojen osalta todella aktiivinen kesän aikana. Seuran haaviin onkin tarttunut aimo annos kokemusta ja maalintekotaitoa ja myös uusi maalivahti, Atte Engren.

Puolustuspäähän HIFK on kuljettanut suoraan Ruotsin laivalta herrat Teemu Laakson ja Ville Varakkaan. Molemmat uudet puolustajat ovat tulleet urallaan tutuksi myös hyökkäyspään avuistaan ja duo tuokin mielenkiintoisen maalintekopelotteen joukkueen ylivoimalle.

Hyökkäykseen HIFK hankki kokeneet maalinsylkijät Jerry Ahtolan (TPS) ja Juha-Pekka Haatajan (KooKoo). Nähtäväksi jää miten vanhojen herrojen jalat toimivat. Vähän nuorempaa verta edustavat TPS:n paidassa viime kaudella loistavasti pelannut Erik Thorrel sekä mielipiteitä jakava voimahyökkääjä Juhani Tyrväinen. Lisäksi Tom Nybondasin haaviin on tarttunut ruotsalainen laitahyökkääjä Patrik Carlsson joka pystyy pelaamaan myös sentterinä ja näin toimimaan apuna puolustuspäähän.

 

Lähtevät pelaajat

HIFK:sta lähtevien pelaajien lista on jonkun verran pidempi kuin saapuvien.

Ulkomaalaispelaajista seurasta poistuvat Matt Generous, Daniel Gillfors, Corey Elkins ja Mikael Johansson. Hyökkäyspään nuorista tähdistä Roope Hintz suuntaa Dallas Starsin organisaatioon, Robert Leino Hämeenlinnaan ja Jasse Ikonen Oulun Kärppiin. Tomi Tuomisto sen sijaan on tällä hetkellä täysin vailla seuraa.

Kokeneet ja paljon nähneet Kai Kantola, Juuso Puustinen, sekä Arttu Luttinen vaihtavat niin ikään maisemaa. Kantola ja Puustinen jatkavat uraansa KalPa:ssa sekä JYP:ssä, Luttisen suunnatessa Unkariin. Myös koko kansa sylkykupiksi viime keväänä joutunut Juha-Matti Aaltonen vaihtaa maisemaa ja katoaa iltapäivälehtien silmien alta Ruotsiin Rögleen.

Valmennus – Ari-Pekka Selin ja pestyt työhaalarit

HIFK:n brändissä on ollut aina vahvasti esillä työnteko ja periksi antamattomuus. Niinpä seuran uusi päävalmentaja Ari-Pekka Selin ilmoitti heti ensi töikseen, että joukkue vetää niskaansa työhaalarit. Selinin seurana valmennusvastuun kantavat miehelle Turusta ennestään tuttu Jarno Pikkarainen, fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho, Ari Halttunen, Joona Tanska ja HIFK:n maalivahtilegenda Jan Lundell. 

Miten HIFK tulee menestymään alkavalla Liiga kaudella?

Helsingin IFK:n viime kausi päättyi lopulta melko positiivisesti mutta neljäs sija ei riitä organisaatiolle eikä faneille. Ainoa minitavoite, välitavoite ja lopullinen tavoite on voitto, ja sitä Stadin Kingit lähtevät tosissaan jälleen jahtaamaan.

Uskomme että HIFK pelaa tällä kaudella paremman runkosarjan kuin viime kaudella. Helsinkiläisillä on kasassaan laadukasjoukkue joka on vahva jokaiselta osa-alueltaan. Erityisesti kannattaa tarkkailla nuorta puolustajaa Miro Heiskasta jonka odotetaan johtavan puolustajan rooli joukkueessa. Uskomme että HIFK:n hyvä miksaus nuoruutta, kokemusta ja taitoa Ari-Pekka Selinen hyppysissä siivittää joukkueen runkosarjassa sijoille 1 – 4. Yksi positiivisen boostin joukkueelle antava voimavara on seuran 120-juhlavuoden tuoma lisäenergia.

Miten sinä näet joukkueen menestymismahdollisuudet? Lyö kausiveto HIFK:n puolesta NordicBetillä!

Lue myös:

LIIGA: HIFK LÄHTEE KANADAMA-MALJA JAHTIIN ARI-PEKKA SELININ JOHDOLLA

LIIGA: TAMPEREEN ILVES MATKALLA KOHTI MENESTYSTÄ

LIIGA: KOOKOO:LLA HAAVENA PUDOTUSPELIT TUOMAS TUOKKOLAN JOHDOLLA

LIIGA: LIIGAN VIIME KAUDEN JUMBO SAIPA LÄHTEE TEKEMÄÄN UUTTA NOUSUA

LIIGA: VAASAN SPORT – TAVOITTEENA PUDOTUSPELIT