LIIGA: Petri Matikainen ja Pasi Nurminen viimeistä kautta Lahden Pelicansin puikoissa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • 09/01/2017
Jaa tämä...

Kotimaisen jääkiekon ykkössarja Liiga alkaa 08.09.2017. Heti avauskierroksella on täysi rähinä päällä seitsemän ottelun voimin. Löytyykö Tapparalle tällä kaudella haastajaa, floppaako Lukko jälleen ja miten pärjäävät TPS sekä HIFK? Veikkaussivut.com laittaa nyt vielä ennen kauden alkua jokaisen Liigajoukkueen halki, poikki ja pinoon kausiennakoiden muodossa.

Liiga kauden alku on jo aivan nurkan takana. Tutkittavana nyt Lahden Pelicans, joka aloittaa kautensa 8.9 kotonaan Isku-areenalla Vaasan Sportia vastaan.  Kaksi edellistä kautta pudotuspeleissä ollut joukkue lähtee hakemaan tulevalla sesongilla vielä parempaa menestystä. Joukkueen viime kauden viidestä parhaasta pistemiehestä peräti neljä vaihtaa seuraa. Isoja ja vastuullisia rooleja on siis avoinna nuoremmille kiekkoilijoille.

Pelicansin viime kausi

Viime kausi oli Petri Matikaisen sekä Pasi Nurmisen kolmen kauden projektin keskimmäinen. Pelicansilta ei odotettu paljoakaan, sillä joukkue ei ollut tehnyt erityisen nimekkäitä pelaajahankintoja. Edelliskauden runko oli kuitenkin kasassa, joten ihan tyhjän päältä joukkue ei lähtenyt.

Joukkueen runkosarja päättyi seuran kolmanneksi parhaaseen sijoitukseen, kun he olivat kuudensia. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan luisteli KalPa. Edelliskaudella Pelicans tiputti samaisen vastustajan jatkosta. Nyt KalPa tiputti Lahtelaiset verenmaku suussa käydyssä pudotuspelitaistossa.

Uudet pelaajat

Mestiksen mestarijoukkue SaPkon johtava puolustaja Casimir Jürgens siirtyy Pelicansiin. Joukkueen takalinjoja vahvistamaan tulee kanadalaispuolustaja Jordan Rowley, sekä Tshekkipuolustaja Libor Sulak.

Lahtelaiset saavat kaksi Mustosta, jotka eivät kuitenkaan ole veljeksiä. Aleksi Mustonen sekä Joel Mustonen vaihtavat turkoosiin. Ässien sekä HPK:n riveistä suomalaisille tuttu Borna Rendulic suuntaa niin ikään Pelicansiin. Venäläishyökkääjä Vadim Pereskokov aloittaa kauden Lahdessa koesopimuksella.

 

Lähtevät pelaajat

Kesken kauden tuttuihin maisemiin palannut Karri Rämö pelaa ensikauden KHL-seura Jokereissa.

Puolustuksen tärkeä palanen Ben Blood menetettiin Ässiin. Miro Hovinen sekä Juha-Pekka Pietilä ilman sopimusta. Pasi Puistola lopettaa uransa. Valtteri Parikka siirtyy KalPaan, sekä Marko Pöyhönen EBEL­-liigaan.

Viime kauden kolme parasta pistemiestä Vili Sopanen, Juhani Tyrväinen sekä Antti Erkinjuntti lähtevät seurasta. Justin Hodgman sekä Morten Poulsen siirtyvät ulkomaille. Henri Heino ilman sopimusta.

Valmennus – Nupen ja Matikaisen projektin deadline

Pasi Nurmisen ja Petri Matikaisen kolmen vuoden projektin viimeinen kausi alkaa nyt. Valmennustiimi pysyy muuttumattomana. Toisena apuvalmentaja jatkaa Kari Eloranta. Joukkueenjohtaja ja videovalmentaja Simo Vehviläinen täydentää tiimin.

Miten Pelicans tulee menestymään alkavalla Liiga kaudella?

Joukkueen puolustuspää näyttää paperilla vahvalta. Hyökkäysosasto ei sitten olekaan aivan yhtä vahva tulevalla kaudella. Joukkue menetti koko ykköskenttänsä, menetettyjen 130-pisteen tilalle ei aivan yhtä vahvoja tulijoita ole. Varmat suorittajat vaihtuivat potentiaalisiin nuoriin.

Valmentajien projekti tulee kuitenkin nyt päätökseen ja nälkää Lahtelaisilla on. Matikaisen ja Nurmisen projekti on ollut nousujohtoinen ja suunta on oikea, mutta jos kahtena kautena putoaa puolivälierissä niin kieltämättä valmennuksen eväät näyttävät syödyiltä.  Sen verran suuria palasia joukkue menetti, että Veikkaussivut.com ei usko tämän kauden tuovan kruunua tälle tarinalle. Runkosarjasijoitus 12-15

Miten sinä näet joukkueen menestymismahdollisuudet? Lyö kausiveto Pelsujen  puolesta NordicBetillä!

Lue myös:

LIIGA: PORIN ÄSSÄT JA RAAKA TYÖNTEKO

LIIGA: KÄRPÄT LÄHTEE TULEVAAN KAUTEEN HARVINAISEN NIMETTÖMÄLLÄ NIPULLA

LIIGA: HIFK LÄHTEE KANADA-MALJA JAHTIIN ARI-PEKKA SELININ JOHDOLLA

LIIGA: TAMPEREEN ILVES MATKALLA KOHTI MENESTYSTÄ

LIIGA: KOOKOO:LLA HAAVENA PUDOTUSPELIT TUOMAS TUOKKOLAN JOHDOLLA

LIIGA: LIIGAN VIIME KAUDEN JUMBO SAIPA LÄHTEE TEKEMÄÄN UUTTA NOUSUA

LIIGA: VAASAN SPORT – TAVOITTEENA PUDOTUSPELIT