LIIGA: Jukka Rautakorpi janoaa mestaruutta Tapparan peräsimessä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • 09/08/2017
Jaa tämä...

Kotimaisen jääkiekon ykkössarja Liiga alkaa 08.09.2017. Heti avauskierroksella on täysi rähinä päällä seitsemän ottelun voimin. Löytyykö Tapparalle tällä kaudella haastajaa, floppaako Lukko jälleen ja miten pärjäävät TPS sekä HIFK? Veikkaussivut.com laittaa nyt vielä ennen kauden alkua jokaisen Liigajoukkueen halki, poikki ja pinoon kausiennakoiden muodossa.

Viimeisimpänä mutta ei todellakaan vähäisimpänä paikkansa parrasvaloissa saa Tampereen Tappara. Kirvesrinnat ovat alkavan kauden ehdottomasti suurin ennakkosuosikki, jolla ei ole muuta kuin hävittävää. Joukkue on yksi tämän vuosikymmenen suurimmista dynastioista viidellä perättäisellä finaalipaikalla ja kahdella perättäisellä Suomen mestaruudella. Jatkuuko finaaliputki kaudella 2017-18?

Tapparan viime kausi

Ennen viime kauden alkua ounasteltiin, että Tapparan suurin mestaruuskiima on kadonnut kun joukkue vihdoin kolmen hopea kauden jälkeen pääsi nostamaan Kanada-maljaa. Näin ei kuitenkaan käynyt, eikä siitä kuuluisasta mestaruuskrapulastakaan ollut tietoa. Joukkue porskutti todella vahvasti heti kauden alusta alkaen voitosta voittoon, minkä tuloksena olikin lopulta koko runkosarjanvoitto.

Puolivälierissä Tappara kohtasikin rakkaan paikallisvastustajansa Ilveksen ja koko Tampere sekä Pirkanmaa olivat täysin sekaisin. Nuori ja ennakkoluuloton Ilves-lauma laittoi Karri Kiven johdolla Tapparan todella kovaan paikkaan ja porkkanapöksyt nuijivat itsensä jatkoon vasta legendaarisen game sevenin jälkeen.

Välierissä Tappara kohtasi kauden ”kriisijoukkueen” HIFK:n . Sarjasta ounasteltiin toissakauden finaalin revanssia mutta ottelupari ei lopulta syttynyt odotettuihin liekkeihin ja Tappara marssikin finaaleihin voitoin 4 – 1.

Finaalissa vastassa oli koko kauden suurin yllättäjä KalPa. Sarja alkoi kahdella Kuopiolaisten juhlalla, mutta niin vain rutinoitunut Tappara tuli rinnalle, sekä ohi aina mestaruuteen asti ottaen neljä voittoa peräkkäin.

Uudet pelaajat

Jos Tapparan kokoonpano on ollut viime kausina niin laaja, että jopa kolmesta eri ketjusta on kolkuteltu maajoukkueen portteja, niin sama meno jatkuu tällä kaudella. Joukkue menettää viime kauteen nähden ison nipun avainpelaajia, mutta uusien pelaajien lista paikkaa hyvin nämä aukot.

Puolustuksessa Hakametsän jäällä luutivat ensi kaudella nuori lupaus Niko Mikkola, joka käy syyskuussa tutustumassa NHL-leiritykseen, maajoukkueessa paikkaansa vakiinnuttava Mikko Lehtonen sekä konkari Veli-Matti Vittasmäki.

Hyökkäykseen Tapparalla on jatkossa iskeä kova nuori suomalaiskolmikko: Niko Ojamäki, Jarno Kärki ja Matti Järvinen. Neljäntenä suomalaistekijänä Mikko Leinonen on tuonut Pohjois-Amerikan junnutuulia haistelemassa käyneen Tappara-kasvatin Otto Mäkisen. Ja sitten ne kaksi mielenkiintoisinta nimeä, Tomas Zaborsky ja Tyler Redenbach. Kaksi Suomessa ennenkin kovaa jälkeä tehnyttä ulkomaalaiskonkaria. Näissä kavereissa piilee joko uhka tai mahdollisuus.

 

Lähtevät pelaajat

Kuten jo todettua Tappara menettää viime kauteen ja kausiin nähden tukun avainpelaajia jotka ovat kulkeneet joukkueen mukana finaalista toiseen. Lähtevien listalla ovat hyökkääjät Henrik Haapala, Jani Lajunen, Veli-Matti Savinainen, Sebstian Repo, Manu Honkanen, Miikka Heikkilä, ja Martin Röymark. 

Puolustuksesta katoavat Blake Parlett, Aleksander Bonsaksen, sekä uransa lopettavat Tapio Sammalkangas ja Tappara-ikoni Pekka Saravo. Myös maalivahti Teemu Lassila suuntaa niin sanotusti uusiin haasteisiin.

 

Valmennus – Jukka Rautakorven paluu

Tapparaa kolme kautta menestyksekkäästi luotsannut Jussi Tapola siirtyy Tapparan kabinettiin ja tekee tilaa kokeneelle Jukka ”Tukka” Rautakorvelle. Myös Marko Ojanen tekee paluun penkin taakse Kimmo Vähä-Ruoholan ja Timo Elon poistuessa.

Miten Tappara tulee menestymään alkavalla Liiga kaudella?

Kuten jo todettua Tapparalla ei ole tällä kaudella kuin hävittävää. Joukkue on tuplamestari ja viime kauden runkosarjanvoittaja. Fanit vaativat vähintään samanlaisia tuloksia tälläkin kaudella. Tappara onkin materiaaliltaan ja harjoitusotteluiden perusteella selvästi ylivoimainen ennakkosuosikki, mikä saattaa olla juuri se seikka joka kääntyy pitkässä juoksussa tamperelaisia vastaan. Kestääkö niin sanotusti kasetti, jos joukkueelle tulee jossain vaiheessa kautta mustempi hetki? Entä onko Jukka Rautakorpi vielä 2010-luvulla voittava valmentaja? Nuorten MM-kisat eivät ainakaan sujuneet kovin lupaavista, ja monet ovat kritisoineet Rautakorven tuomista Tapolan tilalle.

Monta kysymystä saa monta vastausta kauden aikana. Veikkaussivut.com uskoo Tapparan sijoittuvan lopulta sijoille 1-3, ihan pelkästään rutiinilla.

Miten sinä näet joukkueen menestymismahdollisuudet? Lyö kausiveto Tapparan puolesta NordicBetillä!

Lue myös:

LIIGA: KALPA:N PENKINT TAKANA DEBYTANTTI SAMI KAPANEN

LIIGA: TPS EI SAAVUTTANUT MESTARUUTTA ARI-PEKKA SELININ JOHDOLLA – MITEN KÄY NYT?

LIIGA: JYVÄSKYLÄN JYP MATKAAMASSA KOKEMUKSEN VOIMALLA MITALIKANTAAN

LIIGA: HÄMENLINNAN PALLOKERHO VÄRVÄNNYT NIPUN LUPAAVIA NUORIA

LIIGA: PETRI MATIKAINEN JA PASI NURMINEN VIIMEISTÄ KAUTTA LAHDEN PELICANSIN PUIKOISSA

LIIGA: PORIN ÄSSÄT JA RAAKA TYÖNTEKO

LIIGA: KÄRPÄT LÄHTEE TULEVAAN KAUTEEN HARVINAISEN NIMETTÖMÄLLÄ NIPULLA

LIIGA: HIFK LÄHTEE KANADA-MALJA JAHTIIN ARI-PEKKA SELININ JOHDOLLA

LIIGA: TAMPEREEN ILVES MATKALLA KOHTI MENESTYSTÄ

LIIGA: KOOKOO:LLA HAAVENA PUDOTUSPELIT TUOMAS TUOKKOLAN JOHDOLLA

LIIGA: LIIGAN VIIME KAUDEN JUMBO SAIPA LÄHTEE TEKEMÄÄN UUTTA NOUSUA

LIIGA: VAASAN SPORT – TAVOITTEENA PUDOTUSPELIT