VIDEO: SM-liigan huippupakille ikävä kohtalo - lähtöpassit NHL-leiriltä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

Suomalaispuolustajat saivat Dallas Starsilta farmikomennuksen.

Dallas Stars on lähettänyt suomalaispuolustajat Esa Lindellin ja Julius Hongan pois NHL-seuran leiriltä. Dallas lyhensi harjoitusleirin nimilistan yhteensä 28 pelaajaan. Kaiken kaikkiaan kahdeksan pelaajaa lähetettiin AHL:ään, ja heidän joukossaan suomalaispuolustajat Lindell ja Honka.

Lindellin siirtyminen AHL-kaukaloihin on mahdollisesti hieman outoa, sillä edellisessä pelaamassaan harjoitusottelussa hänet valittiin kakkostähdeksi kerättyään tehot 1+1.

Lindell pelasi jo viime kaudella Texas Starsissa viisi AHL-ottelua, kun Porin Ässien kausi jääkiekon SM-liigassa päättyi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Suomalaispuolustaja murtautui keväällä myös sinivalkoisten maajoukkueeseen, missä hän pelasi erinomaisen Tshekin MM-turnauksen. Lindell saalisti MM-kilpailuissa 1+5 pistettä ollen Suomen yksi parhaimmista pelaajista.

Lindell pelasi myös alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa vuonna 2014, jolloin hän saavutti maailmanmestaruuden. Lindell oli kahdella maalilla ja kolmella syöttöpisteellään Suomen tehokkain puolustaja ja kolmanneksi paras pistemies.

Lindell nousi alunperin suuren yleisön tietoisuuteen SM-liigassa kaudella 2014-2015, jolloin hän pelasi Ässien alakerrassa 57 ottelua viimeistellen 14 maalia ja 21 syöttöä.

Honka pelasi puolestaan viime kaudella Texas Starsissa uransa ensimmäisen kauden ammattilaisena. Hän oli joukkueensa parhaita puolustajia kerättyään 68 runkosarjan ottelussa tehot 9+23=31.

Dallasin NHL-ryhmässä jatkavat suomalaisista Kari Lehtonen ja Antti Niemi sekä Jyrki Jokipakka. Hän nousi viime kaudella ryhmänsä vakiokokoonpanoon.

Katso tästä vielä Lindellin osuma nuorten MM-finaalissa:

Vaikka NHL:n runkosarjan alkuun on vielä aikaa, maailman kovimman kiekkoliigan joukkueet pelaavat jo harjoitusotteluita. Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä pelataan yhteensä viisi ottelua. Muutamana poimintana Montreal Canadiens kohtaa Pittsburgh Penguinsin ja New York Rangers saa vastaansa Philadelphia Flyersin.

SM-liiga jatkuu tiistaina neljän ottelun mittaisella kierroksella. Yksi mielenkiintoisimmista otteluista käydään Tampereella, kun Pelicans matkustaa Tapparan vieraaksi. Kärpät kohtaa puolestaan Oulussa Ässät.

KHL-kaukaloissa pelataan tiistaina peräti yhdeksän ottelun kattaus. Kaukalossa nähdään muun muuassa TsSKA Moskova, joka pelaa Avangard Omskia vastaan. Myös alkukauden kriisijoukkue SKA Pietari on tulessa Dinamo Riian isäntänä.

Peliyhtiö Nordicbet on markkinoiden johtavia yhtiötä. Sivusto tarjoaa loistavat kertoimet niin ennen otteluita kuin myös livevedon puolella.

Lue myös:
Jokereille selvä tappio Moskovassa – kahteen otteluun 11 päästettyä maalia!
VIDEO: Chicago Blackhawks ja tähtipuolustaja jatkosopimukseen!