Lionel Messille tuomio veropetoksesta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 07/06/2016
Jaa tämä...

Jalkapallomaailman yksi kirkkaimista tähdistä, FC Barcelonan Lionel Messi on saanut yhdessä isänsä Jorgen kanssa tuomion veronkierrosta.

Barcelonalainen tuomioistuin on mätkäissyt isä ja poika Messille peräti 21 kuukauden mittaiset ehdolliset tuomiot. Leon on katsottu syyllistyneen isänsä kanssa peräti 4,1 miljoonan euron suuruisen summan pimittämiseen verottajalta vuosina 2007 – 09. Veronkiertokohussa on kyse varoista, joita Messi ja hänen kumppaninsa tienasivat miehen valokuvien kaupallisista oikeuksista. Varoja kierrätettiin muun muassa Belizeläisen ja Uruguaylaisen taustayhtiöiden kautta. Messin puolustusasianajajan mukaan jalkapalloilija itse ei ollut tietoinen isän järjestelmistä yrityskuviosta ja taustayhtiöistä.

Espanjalaisen oikeuskäytännön mukaan alle kahden vuoden tuomiot saaneet syylliset eivät joudu istumaan päivääkään kaltereiden takana, ellei kyseessä ole väkivaltarikos. Tässäkään tapauksessa Leo ja Jorge eivät joudu kaltereiden taakse. Sen sijaan kahden miljoonan euron suuruista sakkorangaistusta Barcelona-tähti ei pääse välttämään, vaan sen hän joutuu maksamaan. Isä Jorgelle mätkäistiin hieman pienemmät, noin 1,7 miljoonan suuruiset rapsut. Tuomioista on vielä mahdollisuus valittaa.

Lue myös:

VIDEO: OSALLISTUUKO ARGENTIINAN JALKAPALLOMAAJOUKKUE OLYMPIALAISIIN?

VIDEO: JOSE MOURINHO ENSIMMÄISESSÄ LEHDISTÖTILAISUUDESSA: ”HALUAN KAIKEN”

BONUS 100€ ja 70€ ilmaisvetoina
Avaa pelitili nyt!
Pelaa