Lisää suomalaiskiekkoiljoita pois Pohjois-Amerikasta! | Jääkiekko

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Sekä Ilari Melart että Harri Pesonen jättävät Pohjois-Amerikan kapeat kaukalot taakseen.

Uutisoimme maanantaina Harri Säterin loikkaamisesta takaisin rapakon tälle puolelle, kun suomalaisvahti päätti jatkaa uraansa KHL-kentillä. Nyt kaksi muutakin suomalaispelaajaa on päättänyt seurata Säterin esimerkkiä Pohjois-Amerikan jättämisestä.

Säterin lisäksi myös Ilari Melart ja Harri Pesonen ovat suunnanneet takaisin Euro-kaukaloihin. Mörssäripuolustaja Melart solmi yksivuotisen sopimuksen KHL-joukkue Jugra Hanti-Mansijskin kanssa.

25-vuotias Melart aloitti päättyneen kauden Columbus Blue Jacketsin farmijoukkue Springfield Falconsissa, mutta suomalaispakki lainattiin KHL-seura Jugraan kesken kauden. Sesongin päätteeksi mies teki vielä paluun AHL-jäille, mutta nyt suunta käy ainakin vuodeksi KHL:ään.

Melartin kanssa samanikäinen Pesonen on taas kiekkoillut Pohjois-Amerikassa kaksi kokonaista kautta. JYP-kasvatin kerrottiin solmineen kaksivuotisen sopimuksen Sveitsin pääsarjajoukkue Lausannen kanssa.

Pesonen vietti valtaosan ajastaan AHL-sarjassa, mutta sai kahden vuoden aikana vyölleen myös neljä NHL-ottelua. 139 AHL-ottelun aikana mies naputteli kasaan kokonaistehot 29+38=67. 

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut