Liverpool - Sunderland 26.3.2014 | Kuinka monta maalia Liverpool tekee?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

Liverpool on tehnyt 16 maalia neljässä viimeisessä liigapelissä

Vihje lyhyesti

– Liverpool on mahtivireessä ja varsinkin joukkueen hyökkäys on ollut erinomainen. Se on tehnyt kymmenessä viimeisessä Valioliiga-ottelussa 36 maalia, toiseksi paras Manchester City on tehnyt 23 maalia. Edellisen kerran Liverpool on hävinnyt liigassa joulukuussa.

– Sunderland on luisunut putoamisrajan alapuolelle. Seura on pelannut paljon cup-otteluita ja tästä syystä liigapelejä on jäänyt rästiin. Sarjassa säilyminen on täysin Sunderlanin omissa käsissä, mutta pisteitä tarvitaan. Joukkue on viimeksi voittanut liigassa helmikuun alussa.

– Sunderland ei ole koskaan voittanut Anfieldilla liigaottelua, ja hankalaa se on nytkin. Liverpool on motivoitunut, se on pitkästä aikaa mukana mestaruuskamppailuissa. Kummallakaan joukkueella ei ole järin suuria loukkaantumishuolia.

– Liverpoolin suurinumeroiset voitot viime aikoina ovat nostaneet maaliodotusarvon liian korkealle. Pienemmistä lukemista löytyy hyvää pelattavaa.

Vihje: alle 3,5 maalia, kerroin 1,85 Expekt

 

 

Lähtökohdat otteluun

Liverpoolin hyökkäys on viime aikoina ollut mahtivireessä. Neljässä viimeisessä Valioliiga-ottelussa se on tehnyt 16 maalia, kymmenessä viimeisessä maaleja on tullut 36. Tällaiset numerot olisivat oikein hyviä jääkiekkojoukkueellekin. Liverpoolin kärkipari Suarez ja Sturridge johtavat liigan maalipörssiä, silti maaleja on riittänyt muillekin tehtäväksi. Keskuspuolustaja Skrtel teki kaksi maalia viime viikonloppuna Cardiffin verkkoon. Steven Gerrard osui kahdesti rangaistuspotkusta Manchester Unitedia vastaan – kolmannessa rankkarissa Gerrard epäonnistui. Swanseaa vastaan keskikentän Henderson osui kahdesti.

Liverpool on viimeksi hävinnyt liigassa joulukuun lopulla Chelsean vieraana. Voitto-otteluita on nyt kuusi peräkkäin. Yhdestätoista edellisestä liigaottelusta Liverpool on voittanut kymmenen. Mainio putki on nostanut Liverpoolin vakavaksi ehdokkaaksi voittamaan koko Valioliigan, joukkue on vain neljän pisteen päässä johtavasta Chelseasta yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Aikaisemmmin tällä kaudella Liverpool voitti Sunderlandissa 3-1. Luis Suarez on ollut kuuma pelaaja myös Sunderlandia vastaan, hän on tehnyt seitsemän maalia kuudessa Valioliiga-ottelussa Sunderlandin verkkoon.

Sunderland on vajonnut ensimmäisen putoajan paikalle. Se on kolme pistettä edellisellä sijalla olevaa Crystal Palacea perässä. Sunderland on kuitenkin pelannut kaksi ottelua Palacea vähemmän. Sunderland on heikossa kunnossa, edellinen Valioliiga-voitto on helmikuun alusta, jolloin se kaatoi Newcastlen vieraissa 3-0. Sunderland on menestynyt tällä kaudella cup-turnauksissa hyvin. Liigacupissa se hävisi Manchester Citylle vasta loppuottelussa Wembleyllä. FA Cupistakin se putosi vasta edellisellä kierroksella muutama viikko sitten Hullille.

Cup-ottelut ovat takuulla rasittaneet joukkuetta. Sunderlandin vaihtopenkki ei kestä tälaisia ottelumääriä samalla tavalla kuin suurseurat kestävät. Manageri Gus Poyet on pakotettu lepuuttamaan avainpelaajia, ja tämä heikentää joukkuetta. Kun joukkue nyt saattaa keskittyä liigaan, se uskoakseni pikku hiljaa nostaa itsensä pois putoajan paikalta.

Liverpoolin Anfield ei ole koskaan ollut Sunderlandille hyvä paikka pelata. Se ei ole koskaan voittanut Poolia vieraskentällä. Kahdessatoista viimeisessä ottelussa Anfieldilla Sunderland on tehnyt vain viisi maalia.

Liverpoolin joukkueeseen ei varmastikaan tule muutoksia, sen verran vakuuttavaa meno on ollut. Ainoastaan puolustaja Jose Enrique on loukkaantumisen vuoksi sivussa.

Sunderlandin kokoonpanosta ei vielä osaa sanoa, Poyet etsinee tuoreen kokoonpanon ja puolustusvoittoisen taktiikan. Maalivahti Westwood on edelleen sivussa kuten myös pelikiellossa oleva puolustaja Alonso sekä Liverpoolista lainassa oleva hyökkääjä Borini.

 

 

Perustelut vihjeelle

Liverpool on tehnyt valtavasti maaleja viime aikoina, selkeästi yli joukkueen odotetun keskiarvon. Tämä nostaa maaliodotusarvot tässä ottelussa korkealle. Sunderland lähtee puolustamaan ja sille maalinteko ei muutenkaan ole helppoa. Liverpool ei tule murskaamaan jokaista vastustajaansa suurinumeroisesti. Expektin kerroin 1.85 vaihtoehdolle alle 3.5 maalia ottelussa on hyvä kerroin.

Vihje: alle 3,5 maalia, kerroin 1,85 Expekt

 

 

Veikkaussivut | Anssi