VIDEO: Kolme NHL-legendaa juhlii tänään vuosia

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Jääkiekkojumalat ovat olleet ilmeisen suosiollisella päällä vuosien saatossa päivämäärällä 19. heinäkuuta. Tänä kyseisenä päivä ovat nähneet ensimmäisen kerran päivänvalon sellaiset vaatimattomat jääkiekkonimet kuin Jozef Stumpel, Peter Forsberg ja Pavel Datsyuk.

Vanhin herroista on vuonna 1972 syntynyt yksi Slovakian suurimmista kiekkotähdistä oleva Jozef Stumpel.  44 – vuotta tänään täyttävä Stumpel haisteli ensimmäisen kerran Pohjois-Amerikan tuulia jo kaudella 1991/92 josta alkaen mies pelasi NHL:ssä yhteensä 957 ottelua tehden tehopisteet 196 + 481 = 677. Monille jääkiekkofaneille erityisesti Los Angels Kingsin paidasta tuttu Stumpel päätti NHL-uransa kauteen 2007/08 Florida Panthersissa. Tämän jälkeen mies on kiekkoillut niin KHL:ssä, Liigassa kuin Slovakian pääsarjassakin. Hyvää syntymäpäivää Stumpel!

 

Jos Jozef Stumpel on yksi slovakialaisen jääkiekkoilun ikoineista, niin sitä sama on Ruotsille niin ikään tänään syntymäpäiviään viettävä Peter ”Fobba” Forsberg. Vuoden Stumpelia nuorempi Fobba suuntasi NHL-kaukaloihin kaudella 1994/95 ja loppu onkin historiaa. Parhaalla kaudellaan yli 100 pistettä runkosarjassa takonut Forsberg muistetaan ennen kaikkea Colorado Avalanchen paidasta, jossa mies pääsi juhlimaan kahdesti Stanley Cup voittoa. Stanley Cupin lisäksi mies voitti menestyksekkäällä urallaan niin maailmanmestaruus kuin Olympiakultaakin. Hyvää syntymäpäivää Fobba!

 

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä tänään viettää syntymäpäiväjuhliaan 38 – vuotta täyttävä Macig Man Pavel Datsyuk. Mies lähti Venäjältä NHL-jäille vasta vähän ”myöhemmällä” iällä vuosituhannen vaihteessa, mutta se ei estänyt miestä kasvamasta yhdeksi NHL:n legendaksi Detroit Red Wingsin paidassa. 14 kautta, 953 ottelua, 918 tehopistettä, kaksi Stanley Cupia, ja lukematon määrä henkilökohtaisia palkintoja nostaa miehen jalustalle jossa kelpaa keikistellä syntymäpäivänään. Eli ei muuta kuin hyvää syntymäpäivää Taikuri!

 

Lue myös:

ROPS:N EUROOPPA-LIIGAN OTTELU SUORANA UNIBETILLA

STANLEY CUP VOITTAJA JA ALL-STAR MVP JÄÄMÄSSÄ ILMAN NHL-SOPIMUSTA

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa