Lukko - HIFK 10.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/09/2014
Jaa tämä...

Lukko metsästämään jatkoa upealle Oulun reissulleen.

Lukko – HIFK, merkki alle 4,5 maalia, kerroin 2,02 Unibet
Lukko – HIFK, merkki alle 5,5 maalia, kerroin 1,49 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 2,40 | 3,95 | 2,50 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sarjataulukossa viidentenä oleva HIFK matkustaa Raumaalle testaamaan Lukon päivän vireen. Lukko löytyy sarjataulukosta tällä hetkellä yhdeksänneltä sijalta. Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kaiken kaikkiaan viisi kamppailua. Lukko sekä HIFK tulevat suurella todennäköisyydellä tarjoamaan vähämaalisen kohtaamisen. Lukon kannalta hyvä asia on se, että tämän ottelun päätyttyä ei tarvitse tarkistella juna-aikataulujakaan kuten edellisessä ottelussa Kärppiä vastaan. Lukko voitti edellisellä kierroksella Kärpät jatkojen päätteeksi 3-4 maalein, mutta omituisinta oli se, että raumaalaisten juna oli lähdössä lähes välittömästi ottelun päätyttyä ja näin ollen lopuksi voittomaalikilpailussa Lukolta vaihtopenkille jäivät valmennuksen lisäksi ainoastaan kaksi maalivahtia sekä neljä kenttäpelaajaa. Lukko on varsinkin kotonaan pitänyt vastustajansa todella pienissä maalimäärissä. Edelliseen kolmeen kotiotteluun Lukolle ollaan tehty yhteensä neljä maalia. HIFK:lle viime aikaiset ottelut eivät ole muutenkaan olleet enään niin hyviä kuin vierasjoukkueen mahtavassa voittoputkessa, sillä kolme edellistä ottelut ovat helsinkiläisille tuottaneet ainoastaan yhden voiton.

HIFK:n viime aikaiset peliesitykset ovat johtaneet siihen, että tehottomuus on vierasjoukkuetta alkanut vaivaamaan – kahteen edelliseen otteluun HIFK on pystynyt viimeistelemään yhteensä ainoastaan kaksi maalia! Kyllähän Juha Metsola oli Tapparan maalilla viimeksi erittäin hurjassa pelivireessä, mutta toisaalta HIFK:lla on muutenkin ratkaisijat viime aikoina olleet todella vähissä. Viisi edellistä ottelua ovat muutenkin HIFK:lle tuottaneet ainoastaan kaksi voittoa, joten kokonaisuutta ajatellen vierasjoukkueen pelivire on menossa todella selkeästi alaspäin. HIFK pystyi hallitsemaan Tapparaa vastaan ottelun ensimmäistä erää, mutta maalintekopaikkoja helsinkiläiset eivät juurikaan pystyneet saamaan. Voittoputkessa HIFK pystyi rakentamaan maalintekopaikkoja kuin tyhjästä, mutta viime aikoina tilanne on vierasjoukkueen kohdalla ollut täysin toinen.

Lukko sekä HIFK ovat kahdessa edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa pelanneet runsasmaalisesti, mutta muuten Lukko sekä HIFK ovat olleet keskinäisissä kohtaamisissa melko vähämaalisia joukkueita. Lähtökohdat ovat kaiken kaikkiaan tätäkin ottelua ajatellen erittäin tasaiset. Joukkueiden neljästä viime kohtaamisesta kahdessa ollaan päädytty aina jatkoille saakka. Lukko tunnetaan melkoisen hyvänä kotijoukkueena, mutta tavallaan sekin nostaa sen todennäköisyyttä, että maalit tulevat tänään vähissä olemaan. Lukko on pitänyt vastustajansa pienissä maalimäärissä, joten maalintekovaikeuksien kanssa kamppaileva HIFK ei tule tässä ottelussa helpolla pisteitä mukaansa saamaan. Lukollahan on kieltämättä ollut viime aikoina kokoonpano-ongelmia, vaikka Ilkka Mikkola sekä Petteri Nummelin ovat tehneet paluun kotijoukkueen vahvuuteen. Lukon kokoonpano on näin ollen syytä tarkistaa ennen pelipäätöksen tekemistä. Nyt kun Lukollakaan ei ole rautatieasemalle kiire, tiedossa saattaa olla jopa aina jatkoille saakka menevä kohtaaminen.

Veikkaussivut | Tuomas