Lukko - JYP 3.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/03/2013
Jaa tämä...

JYP hankalaan haasten edessä Lukon vieraana.

Lukko – JYP, merkki 1, kerroin
Lukko – JYP ML, merkki 1, kerroin

Betssonin kertoimet otteluun 2,40 | 4,05 | 2,45

 

 

Jääkiekon Liigassa Lukko saa vieraakseen Jyväskylästä saapuvan JYPin. Tiedossa on kahden erinomaisessa pelivireessä olevan joukkueen välinen kohtaaminen. Sarjataulukossa Lukko on tällä hetkellä sijalla kuusi, kun taas JYP löytyy kahta sijaa korkeammalta. Lukon tilanne ottelun alla on enemmän kuin loistava, sillä Risto Dufvan ryhmä on viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Edellisellä kierroksella Lukko suorastaan murskasi TPS:n 2-5 maalein. Lukko viimeisteli ottelussa avausmaalin oikeastaan ensimmäisestä hyökkäyksestä eikä missään vaiheessa Lukko päästänyt turkulaisia tosissaan mukaan otteluun. Lukko on voittanut kuusi kertaa kotonaan putkeen, edellisen kerran Tappara on pystynyt reilusti yli kuukausi sitten Raumaalla voittamaan.

JYP palasi kahden edellisen kierroksen aikana takaisin voittojen pariin, vaikka vielä hetki sitten tilanne näytti jyväskyläläisten kannalta huomattavasti synkemmältä. JYPillä on alla kahdelta viime kierrokselta voitot Pelicansia vastaan sekä Ilveksen kustannuksella. Se ei kuitenkaan poista myöskään sitä tosiasiaa, että Raumaalle JYP saapuu jopa selkeänä altavastaajana. Lukko on pystynyt kovalla prosentilla tilkitsemään oman maalinsa ja sitä kautta muukin peli on kehittynyt parempaan suuntaan. Hyökkäyspelaaminen on alkanut kotijoukkueen osalta tuottamaan komeita maaleja ja myös erikoistilannepelaaminen on nostanut päätään takaisin pinnan yläpuolelle. Tilastollisesti Lukon ylivoimapelaaminen on tällä hetkellä itseasiassa Liigan parhaimpia.

Lukon suurin ongelma on ollut pelin sisällä johtoasemassa pelaaminen, sillä ajoittain Lukko sortuu tyhmiin ratkaisuihin, vaikka niiden välttämiseksi pitäisi juuri peliä pystyä kehittämään. Mutta toisaalta on myös oltava inhimmillisiä, sillä tulokset loppupeleissä ratkaisevat ja niissä Lukko on kehittynyt valtavasti. JYP on tietenkin joukkue, joka tulee taistelemaan loppuun asti hurjalla intesiteetillä, mutta on otettava huomioon, että JYP kärsii ottelun alla suurista kokoonpano-ongelmista. Vierasjoukkueelta sivussa tänään ovat esimerkiksi Mikko Viitanen, Yohann Auvitu, Jari Jääskeläinen sekä Jani Tuppurainen. Lopullinen JYPin kokoonpano on syytä vielä kuitenkin tarkistaa. Jani Tuppuraisen tilanne saattaa olla vielä hyvin synkkä, sillä hän on menossa jatkotutkimuksiin. Lukko nostetaan ehdottomasti tästä kohteesta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas