Lukko - Pelicans 3.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/03/2014
Jaa tämä...

Lentääkö pelikaaniparvi vierasvoittoon Raumaalla?

Lukko – Pelicans, merkki 2, kerroin 4,30 Betsson
Lukko – Pelicans ML, merkki 2, kerroin 2,95 Betsson

Betssonin kertoimet otteluun 1,63 | 4,40 | 4,30 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään täysi kierros, Lahden Pelicans matkustaa Raumaalle testaamaan Lukon päivän vireen. Sarjataulukosta Lukko löytyy tällä hetkellä kuudennelta sijalta, kun taas lahtelaiset ovat vajonneet sijalle yksitoista. Lukon sekä Pelicansin välinen piste-ero tässä vaiheessa on Lukon eduksi yksitoista pistettä. Pelicans palasi viime vuoden päätteeksi takaisin voittojen pariin nappaamalla täydet pisteet SaiPalta 2-5 maalein. Kaiken kaikkiaan lahtelaisten kasvoilta huomasi ottelun päätyttyä sen, että suuri tuska oli vihdoin tippunut harteilta pois. Pelicans on pystynyt pelaamaan hyviä otteluita useammallakin kerralla, mutta tiukkojen otteluiden kääntäminen oman joukkueen eduksi on vierailijoiden kohdalla ollut mahdotonta. Lappeenrannassa Jere Myllyniemi pelasi erinomaisen ottelun ja se heijastui koko joukkueeseen. Jere Myllyniemi oli joulukuussa suoraan sanottuna surkea, mutta entinen SaiPan maalivahti pelasi Kisapuistossa erinomaisen ottelun ja sitä kautta koko lahtelaisporukka pelasi laadukkalla tasolla.

Lukko päätti edellisen vuotensa voittamalla kotonaan Bluesin 4-1 maalein. Lukolle kahden hyvän ottelun pelaaminen putkeen on ollut kuitenkin täysin vieras käsite. Pitkälti joulukuun aikana jatkuvasti kotijoukkue pelasi vuorotellen hyvän sekä huonon ottelun. Edellisessä vierasottelussaan Lukko hävisi Tapparalle 3-0 numeroin. Lukolla on ollut suuria ongelmia loukkaantumisten kanssa ja senpä takia ketjukoostumukset ovat eläneet. Lukko on kylläkin ollut kotonaan erittäin vaikeasti voitettavissa, mutta faktaahan on se, että yksikään joukkue ei tässäkään Liigassa voi kestää niin valtavia loukkaantumisongelmia kuin mitä on esimerkiksi Lukolla. Kotijoukkueen kannalta hyvä asia on sentään se, että tänään paluun jäälle suurella todennäköisyydellä tekevät Petteri Nummelin, Ilkka Mikkola sekä Lauri Tukonen. Toisaalta listalta löytyvät kuitenkin edelleen esimerkiksi Oskari Setänen, Otto Honkaheimo, Jerry Ahtola sekä Teemu Nurmi. Lisäksihän myös Joni Nikko on edustamassa Suomen nuorten maajoukkuetta viikonloppuun saakka.

Pelicansille tämä ottelu on vähintäänkin kuuden pisteen ottelu, sillä Lappeenrannasta napattu voitto ei hyödytä lahtelaisia käytännössä lainkaan, jos tänään tulee heti vierasjoukkueelle uudelleen tappio. Pelicansille olisi nyt äärimmäisen tärkeää saada heti toinen voitto napattua. Pelicansille tarjoillaankin hyvää mahdollisuutta vierasvoiton nappaamiseen, sillä Lukon ketjukoostumukset ovat sotkeneet kotijoukkueen pelaamista selkeästi. Esimerkiksi Ilkka Mikkola sekä Petteri Nummelin tuovat valtavasti potkua kotijoukkueen tekemiseen, mutta kyseinenkin kaksikko on ollut paljon poissa raumaalaisten vahvuudesta. Pelicansin kannalta hyvä asia on myös se, että loukkaantumisia käytännössä ei ole. Sivussa vierasjoukkueen vahvuudesta tarkemmin sanottuna ovat Kimmo Koskenkorva sekä Tuomas Santavuori, joten sillä tavalla lahtelaiset pääsevät terveinä Lukon kimppuun. Tällä kerroinasettelulla Pelicans nousee hienoksi pelikohteeksi.

Veikkaussivut | Tuomas